Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, jemným dresinkem a lahodnou omáčkou

Hledáte inspiraci na skvělý slaný předkrm pro dnešní den? Máme pro vás super tip! Dnes si společně připravíme jedinečné pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, které jsou plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou. Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobrůtky velmi jednoduchá a časově nenáročná! Takže pusťte se do přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané s lahodnou omáčkou

Co budeme potřebovat:
  • 2 listové těsta (500 + 500 g)

Náplň:

  • 120 g sýra
  • 15 g čerstvá petrželka
  • 120 g uzená slanina

Omáčka:

  • olej – na smažení
  • 150 g hub
  • 40 g zakysaná smetana
  • 40 g majonéza
  • 5 g soli
  • 5 g černý mletý pepř
  • 100 g strouhaný sýr

Dresink na plnění:

  • 150 g smetanový sýr
  • 20 g česnek

Jak budeme postupovat:

1. Náplň: Na jeden plát listového těsta si nasypejte strouhaný sýr, následně rozprostřete čerstvě nasekanou petrželku a přikryjte druhým plátem listového těsta.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

2. Pomocí kolečka na pizzu vytvarujte plátky, kde na každý jeden položte plátek uzené slaniny, pomocí špejle vytvořte jemný důlek a pomocí 2 lžící a 2 vidliček vytvarujte vrtulky, které položte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

3. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.

4. Omáčka: Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte huby nakrájené na kostičky – smažte je na mírném ohni do zhnědnutí, dále přidejte zakysanou smetanu, majonézu, dochuťte solí, černým mletým pepřem a nakonec přimíchejte strouhaný sýr  – promíchejte a společně vařte.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

5. Dresink na plnění: Do misky si dejte smetanový sýr a přidejte prolisovaný česnek – promíchejte.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes
Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

6. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech z trouby a odstraňte lžičky a vidličky z upečených vrtulek a naplňte je připraveným dresinkem.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

7. Podávejte je také s připravenou omáčkou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Pečené vrtulky z listového těsta se slaninou, plněné jemným dresinkem a podávané lahodnou omáčkou
Zdroj: Appetizing.tv-Baking Recipes

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: