Připravte se na zážitek, který rozzáří váš stůl, s tímto lahodným kokosovým dezertem ve sklenici s mascarpone krémem. Tento elegantní a sofistikovaný dezert kombinuje lehkost a exotickou chuť kokosu s bohatým a krémovým mascarpone, čímž vytváří dokonalou harmonii chutí. Ideální pro slavnostní příležitosti, rodinné oslavy nebo jako elegantní způsob, jak ukončit večeři, tento kokosový dezert s mascarpone krémem je zárukou, že váš stůl zazáří.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosový dezert ve sklenici s mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- 8 g vanilkového cukru
- 500 ml mléka
- 50 g bílé čokolády
- 2 lžíce mascarpone
- extra kokos na posypání
Jak budeme postupovat:
1. V hrnci smíchejte cukr, kukuřičný škrob, kokos, vanilkový cukr. Přidejte mléko a míchejte. Vařte na středním ohni za stálého míchání.
2. Po zhoustnutí odstavte oheň a přidejte bílou čokoládu a mascarpone a promíchejte.
3. Naplňte sklenice a dejte do lednice vychladnout.
4. Posypte kokosem a podávejte.
Jednoduché, viď? 🙂
Dobrou chuť!