Snadné mini jablečné koblihy bez kynutí jsou perfektním receptem pro začátečníky v pečení nebo pro ty, kteří hledají rychlý a bezproblémový způsob, jak připravit sladký pamlsek. Tento recept vám ukáže, jak snadno a rychle vytvořit lahodné koblihy plné jablečné chuti, aniž byste museli čekat na kynutí těsta. Připravte se na to, že si tyto koblihy oblíbíte pro jejich jednoduchost a vynikající chuť.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mini jablečné koblihy bez kynutí
Co budeme potřebovat:
- 200 g jablka
- 1 lžička mletá skořice
- 250 g hladká mouka
- 70 g krystalový cukr
- 2 lžíce hnědý cukr
- 2 lžičky kypřící prášek
- 0,5 lžičky sůl
- 2 ks vejce
- 200 ml mléko
- 2 lžíce máslo
- 1 lžička vanilkový extrakt
- olej na smažení
- moučkový cukr na posypání
1. Jablka očistíme, nakrájíme na co nejmenší kostičky a v misce smícháme s lžičkou mleté skořice.
2. V jiné misce spolu smícháme mouku, krystalový a hnědý cukr, kypřící prášek a sůl.
3. Ve třetí misce vyšleháme vejce s mlékem, přimícháme vanilku a rozpuštěné máslo.
4. Do tekutého základu zapracujeme vařečkou suché suroviny spolu s jablky do těsta.
5. Těsto poté tvarujeme lžícemi do kulatých šišek (můžeme použít i naběračku na zmrzlinu), které smažíme z obou stran v horkém oleji (minutu až dvě na stranu).
6. Smažené jablečné koblihy necháme okapat na papírové utěrce a před podáváním je posypeme moučkovým cukrem.
Hotovo! Dobrou chuť!