Vepřová krkovička s bramborami pod jogurtovou peřinkou s výborným avokádovým salátem je recept, který kombinuje klasické suroviny s moderním twistem. Tato kombinace je nejen lahodná, ale i vizuálně atraktivní, což z ní dělá perfektní volbu pro rodinný oběd nebo pro speciální příležitost. Užijte si komplexní symfonii chutí, která potěší každého gurmána.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová krkovička s bramborami pod jogurtovou peřinkou s avokádovým salátem
Co budeme potřebovat:
- 250 g cibule
- 2 kg vepřové krkovice
- 10 g soli
- 8 g černého pepře
- 20 ml olivového oleje
- 800 g brambor
- 200 g sýra
Na salát:
- 3 rajčata
- 3 okurky
- 1 červená cibule
- 1 avokádo
- 100 g mixu salátů
- 20 ml olivového oleje
- 10 ml citronové šťávy
- 5 g černého pepře
- 10 g soli
- 10 g česneku
Na omáčku:
- 250 g jogurtu
- 50 g majonézy
- 30 g hořčičných semínek
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a rozložíme na plech na pečení.
2. Vepřovou krkovici nakrájíme na hrubší kousky a přidáme k cibuli na plech. Osolíme a opepříme, poté pokapeme olivovým olejem. Rukama vše důkladně promícháme.
3. Brambory nakrájíme na přibližně půlcentimetrové kolečka a pokládáme je na maso. Na brambory nastrouháme sýr.
4. V misce smícháme majonézu, jogurt a hořčičná semínka. Dobře promícháme a tuto směs navrstvíme na sýr.
5. Zarovnáme směs vařečkou, pokryjeme plech papírem na pečení a alobalem.
6. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. Potom odstraníme alobal a papír na pečení a pečeme ještě 15 minut.
7. Rajčata, okurku, cibuli a avokádo nakrájíme na malé kousky a přidáme do misky. Přidáme i mix salátů.
8. Olivový olej, citronovou šťávu, černý pepř, sůl a rozmačkaný česnek smícháme a přidáme do salátu. Jemně promícháme.
Podáváme spolu s masem. Hotovo!
Dobrou chuť! 🙂