Španělský ptáček – šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť

Španělský ptáček, tradiční pokrm české kuchyně, je synonymem pro šťavnaté masíčko a náplň bohatou na chuť. Maso je pak obaleno, pomalu dušeno v omáčce a podáváno s oblíbenou přílohou, což vytváří dokonalý soulad chutí. Španělský ptáček je ideální volbou pro nedělní oběd nebo pro speciální příležitosti, kdy chcete pohostit rodinu nebo přátele něčím tradičním, ale vždy lahodným. Jeho bohatá chuť a šťavnatost jsou tím, co tento pokrm činí oblíbeným po celé generace.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

Španělský ptáček

Co budeme potřebovat:
  • Plátky z krkovičky nebo z kýty
  • Dijonská hořčice
  • Plátky slaniny
  • Nakládané okurky
  • Sušená rajčata
  • Cibule
  • Tvrdý sýr
  • Hladká mouka
  • Žampiony

Jak budeme postupovat:

1. Rozložte plátky masa vedle sebe a přikryjte je potravinářskou fólií. Naklepejte je z obou stran.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

2. Maso osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

3. Nakrájejte tvrdý sýr a okurky na proužky a cibuli na půl kroužky.

4. Na každý plátek masa položte plátek slaniny, kousek sýra, sušené rajče, kousek cibule a kyselou okurku.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

5. Srolujte plátky a zafixujte je špejlí.

6. Obalte každý kousek v hladké mouce.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

7. Opečte rolky na pánvi a potom je přeložte do hrnce.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

8. Podlijte vodou, přidejte žampiony a rozmarýn.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

9. Duste do měkka asi 30 – 40 minut.

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Španělský ptáček - šťavnaté masíčko a náplň bohatá na chuť
Zdroj: YouTube/Piotr- Vaření je snadné

VIDEO RECEPT: