Španělský ptáček, tradiční pokrm české kuchyně, je synonymem pro šťavnaté masíčko a náplň bohatou na chuť. Maso je pak obaleno, pomalu dušeno v omáčce a podáváno s oblíbenou přílohou, což vytváří dokonalý soulad chutí. Španělský ptáček je ideální volbou pro nedělní oběd nebo pro speciální příležitosti, kdy chcete pohostit rodinu nebo přátele něčím tradičním, ale vždy lahodným. Jeho bohatá chuť a šťavnatost jsou tím, co tento pokrm činí oblíbeným po celé generace.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Španělský ptáček
Co budeme potřebovat:
- Plátky z krkovičky nebo z kýty
- Dijonská hořčice
- Plátky slaniny
- Nakládané okurky
- Sušená rajčata
- Cibule
- Tvrdý sýr
- Hladká mouka
- Žampiony
Jak budeme postupovat:
1. Rozložte plátky masa vedle sebe a přikryjte je potravinářskou fólií. Naklepejte je z obou stran.
2. Maso osolte a opepřete a potřete dijonskou hořčicí.
3. Nakrájejte tvrdý sýr a okurky na proužky a cibuli na půl kroužky.
4. Na každý plátek masa položte plátek slaniny, kousek sýra, sušené rajče, kousek cibule a kyselou okurku.
5. Srolujte plátky a zafixujte je špejlí.
6. Obalte každý kousek v hladké mouce.
7. Opečte rolky na pánvi a potom je přeložte do hrnce.
8. Podlijte vodou, přidejte žampiony a rozmarýn.
9. Duste do měkka asi 30 – 40 minut.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂