Neodolatelná buchta snů plněná vanilkovým pudinkem a vrstvou ze zakysané smetany

Všichni dobří gurmáni vědí, že některá jídla jsou tak neskutečně lahodná, že jsou téměř jako splnění snu. Jedním z těchto kulinářských snů je i neodolatelná buchta, která se zamiluje do srdce každého, kdo ji ochutná. Náš dnešní recept nás zavede do světa chutí a vůní, kde se střetávají vanilkové líbeznosti, jemné kakaové tóny a nadýchaný povrch zdobený krystalky granka.

Zdroj: Jana Spurná
Co budeme potřebovat:
  • 5 žloutků
  • 230 g krystalového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 dcl vlažné vody
  • 1 dcl oleje
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 280 g polohrubé mouky
  • 5 bílků
  • Kakao
  • 1 lžíce horkého vanilkového pudinku (1 l mléka, 2 vanilkové pudinky, 2 lžíce cukru)
  • 2 zakysané smetany
  • Granko (kandovaný cukr) pro posypání

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech, který vymažete a vysypete moukou nebo překryjete pečícím papírem.

2) V míse utřete 5 žloutků spolu s 230 g krystalového cukru a vanilkovým cukrem, dokud nedosáhnete pěny.

3) Postupně přilijte 1 dcl vlažné vody a dále 1 dcl oleje. Dobře promíchejte, aby všechny ingredience byly spojené.

4) Přidejte 1/2 prášku do pečiva a 280 g polohrubé mouky. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

5) Ve druhé misce vyšlehejte 5 bílků do tuha, dokud nevznikne pevný sníh.

6) K sněhu z bílků postupně vmíchejte lžíci po lžíci do těsta.

7) Nalijte polovinu těsta na připravený plech a rovnoměrně ho rozetřete.

8) Do zbývající poloviny těsta přidejte kakao a opět promíchejte, aby vzniklo těsto s kakaovou chutí.

9) Kakaové těsto nalijte na světlé těsto a opatrně je rozetřete.

10) Na povrch těsta lžící nanášejte horký vanilkový pudink, který připravíte podle návodu na obalu (1 l mléka, 2 pudinky, 2 lžíce cukru).

11) Plech s těstem dejte do předehřáté trouby a pečte asi 30 minut. Kontrolujte zralost špejlí – má být suchá po vytažení.

12) Po upečení buchtu vyjměte z trouby a ještě horkou potřete 2 zakysanými smetanami. Množství smetany můžete upravit podle své chuti.

13) Posypte povrch buchty grankem (kandovaný cukr) a nechte buchtu kompletně vychladnout.

Vyzkoušejte také – Nepečený dezert ze zakysané smetany a salka hotový za 15 minut: Úžasný krémový dezert s chutí kávy!

Tímto receptem získáte neodolatelnou buchtu snů, která oslní svou chuťovou harmonií a vzhledem. Tato kombinace vanilkového těsta, kakaového těsta, vanilkového pudinku a zakysaných smetan vytvoří jemnou a lahodnou delikatesu, kterou si oblíbí opravdu každý.