Krok za krokem k marinovaným kotletám v těstíčku s hranolkami

Hledáte něco, co by posunulo vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň? Co takhle vepřové kotlety, které nejsou jen obyčejné, ale marinované a navíc obalované v pikantním těstíčku? Spolu s hranolkami je to dokonalý recept pro víkendovou hostinu nebo rodinný oběd.

Zdroj: Katka Kačka Suchá

Co budeme potřebovat:

  • 4 plátky vepřové kotlety
  • 2 vejce
  • Solamyl na obalení
  • 2 PL pikantní hořčice
  • 2-3 PL kečupu (spíš pálivý)
  • Sůl, mletý černý pepř
  • Mletá pálivá paprika
  • Chilli
  • Worcester nebo sójová omáčka dle chuti
  • 5-6 stroužků česneku

Doporučujeme: Pečená kuřecí stehna na másle a lesních houbách


Jak budeme postupovat:

1) Příprava Marinády: V míse smícháme všechny ingredience kromě kotlet a vytvoříme hustší těstíčko.

2) Marinování Kotlet: Kotlety zlehka naklepeme a ponoříme je do připravené marinády. Ideálně necháme přes noc, ale lze je nechat v lednici i 2 dny. Budou pak ještě lepší.

3) Smažení: Kotlety vytáhneme z marinády a smažíme na pánvi na rozehřátém oleji. Pečeme zvolna, aby byly kotlety hezky propečené.

A voila! Nyní máte nádherně marinované kotlety v pikantním těstíčku, které jsou dokonale křehké a plné chuti. Podávejte s hranolkami a třeba i se salátem pro komplexní gastronomický zážitek. Dobrou chuť!