Bramborová roláda plněná mletým masem, rajčatovou omáčkou a sýrem je skvělým příkladem kreativního a chutného způsobu, jak proměnit klasické ingredience v něco výjimečného. Tento recept v sobě spojuje bohatou chuť mletého masa, svěží rajčatovou omáčku a rozpuštěný sýr, obalené v měkké a nadýchané bramborové roládě. Připravte se na to, že tato bramborová roláda se stane jedním z vašich oblíbených receptů, který si zamilujete pro jeho jednoduchost, vzhled i chuť.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborová roláda plněná mletým masem, rajčatovou omáčkou a sýrem
Co budeme potřebovat:
Na bramborové těsto:
- 3 velké brambory (1 kg)
- špetka soli
- 150 g strouhané mozzarelly
- 2 lžíce olivový olej – na potíraní
Náplň:
- 2 lžíce olivový olej – na smažení
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 350 g mleté maso
- 2 lžíce rajčatové omáčky (nebo kečupu)
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky černý mletý pepř
- 1 lžíce kmínu
- 1/2 lžičky kari
- 1 lžička mletá červená paprika
- 6 snítek čerstvého koriandru
Na posypání pečených brambor:
- 100 g strouhaná mozzarella
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Očištěné a umyté brambory nakrájejte na tenké plátky (1 cm).
2. Následně je přendejte do mísy a dochuťte špetkou soli – promíchejte.
3. Na plech vyložený papírem na pečení rozprostřete strouhaný sýr mozzarella a pěkně vedle sebe rozložte plátky brambor, které důkladně potřete olivovým olejem.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.
5. Do pánve s rozehřátým olejem si vsypejte cibuli nakrájenou nadrobno – smažte na mírném ohni 1-2 minuty a pak přidejte prolisovaný česnek – promíchejte a dále smažte, poté přidejte mleté maso – promíchejte a společně smažte. Následně přidejte rajčatovou omáčku a dochuťte směsí koření: solí, černým mletým pepřem, kmínem, kari, mletou červenou paprikou a přisypejte snítky čerstvého koriandru – společně promíchejte.
6. Po uplynutí doby pečení vyjměte plech z trouby a posypejte strouhaným sýrem mozzarella a následně rozprostřete připravenou směs mletého masa – znovu posypejte strouhanou mozzarellou a srolujte do rolády, kým je horká. Odstraňte papír, posypejte ještě strouhanou mozzarellou a pečte 5 minut v troubě, kým se sýr nerozteče.
7. Na závěr ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!