Dvoubarevné řezy s pudinkovým krémem a jahodovým sirupem jsou pravou pochoutkou pro všechny milovníky sladkého. Tento lákavý dezert kombinuje jemné vrstvy světlého a tmavého těsta, které jsou dokonale doplněny bohatým pudinkovým krémem a korunovány sladkým jahodovým sirupem. Připravte se na pochvaly od vašich hostů, když jim podáte tyto nádherné a chutné dvoubarevné řezy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dvoubarevné řezy s pudinkovým krémem a jahodovým sirupem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 400 ml mléka
- 60 g vanilkový pudink
- 200 g cukru
- špetka mletý vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
- 250 g másla
Kakaové těsto:
- 6 vaječné bílky
- 110 g cukru
- 6 žloutky
- 100 g hladká mouka
- 2 lžičky jedlé sody
- 20 g kakaa
Světlé těsto:
- 4 vaječné bílky
- 75 g cukru
- 4 žloutky
- 90 g hladká mouka
- 1 lžička prášek do pečiva
Impregnace:
- 200 ml vody
- 200 ml jahodový sirup
Poleva:
- 150 g čokolády
- 100 ml tučné smetany
Pokyny k pečení:
Dortové kakaové těsto pečte při teplotě 180 °C po dobu 5 minut na horní/spodní mřížce.
Dortové světlé těsto pečte při teplotě 180 °C pod dobu 10 minut na horní/spodní plotýnce.
Jak budeme postupovat:
1. Krém: Do misky si nalijte trochu mléka, přisypejte vanilkový pudink – promíchejte.
2. Do hrnce na sporáku vylijte zbytek mléka, přisypejte cukr, špetku mletého vanilkového lusku nebo vanilkový extrakt – promíchejte a vařte na mírném ohni. Potom do hrnce vylijte připravenou směs – promíchejte a vařte do zhoustnutí. Po uvaření pudinkový krém přendejte do misky, přikryjte fólií a nechejte odpočívat.
3. Kakaové těsto: Do nádoby od mixéru si dejte vaječné bílky – vyšlehejte a postupně během šlehání přisypávejte cukr, dále přidejte žloutky a přimíchejte prosátou mouku s jedlou sodou a kakaem – dobře promíchejte a kakaové těsta jsou hotové!
4. Získané kakaové těsto nalijte na 2 plechy o rozměre 33 x 29 cm vyložené pergamenem, které pěkně rozetřete a uhlaďte.
5. Pečte v předehřáté troubě 5 minut po dobu 5 minut na horní/spodní ohřeve.
6. Světlé těsto: Do nádoby od mixéru si dejte vaječné bílky – vyšlehejte a postupně během šlehání přisypávejte cukr, dále přidejte žloutky a přimíchejte prosátou mouku s práškem do pečiva – dobře promíchejte a světlé těsto je hotové!
7. Získané světlé těsto nalijte na plech o rozměre 33 x 29 cm vyložené pergamenem, které pěkně rozetřete a uhlaďte.
8. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 180 °C pod dobu 10 minut na horní/spodní ohřeve a po upečení těsta nechejte odpočívat.
9. Do nádoby od mixéru si dejte máslo – vyšlehejte do máslové pěny a postupně přidávejte vychladlý pudinkový krém – společně vyšlehejte.
10. Část získaného vyšlehaného krému pěkně rozetřete na upečené kakaové těsto a přikryjte upečeným světlým těstem, které impregnujte jahodovým sirupem. Po impregnaci znovu rozetřete krém a přikryjte druhým kakaovým upečeným těstem – znovu naneste zbylý krém a polijte rozpuštěnou čokoládou smíchanou se smetanou.
11. Následně dezert uložte do lednice na ztuhnutí – podle potřeby.
12. Podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváři.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!