Zapečené vepřové závitky s koprem ve slaninovém obalu s bramborami jsou skvělou volbou pro výjimečný rodinný oběd nebo pohodovou večeři s přáteli. Vepřové závitky, pečlivě připravené a zapečené do zlatova, nabízejí bohatou chuť a vůni, jež promění každé stolování v nezapomenutelný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte tento recept a užijte si kombinaci tradičních chutí v moderním pojetí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vepřové závitky s koprem ve slaninovém obalu s bramborami
Co budeme potřebovat:
- 1,1 kg vepřového karé
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
Plnění:
- 180 g másla
- svazek čerstvého kopru
- 2 stroužky česneku
Na obalování:
- 140 g slaniny
Ostatní:
- 1 kg brambor
- sůl – podle chuti
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička červené mleté papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 lžíce rostlinného oleje
Směs na potíraní:
- 3 lžíce sladké chilli omáčky (můžete použít svou oblíbenou omáčku)
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička worcestrové omáčky (nepovinné)
- 1/2 lžičky jablečného octa
- 1-2 lžičky medu
- 1/2 lžičky česnekového prášku
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové karé nakrájejte na středně silné plátky, okraje jemně nařízněte a posypejte solí a černým mletým pepřem.
2. Náplň: Do mísy dejte máslo, vsypejte nasekaný čerstvý kopr a přidejte prolisovaný česnek – promíchejte a náplň je hotová!
3. Následně náplň pěkně rozetřete na okořeněné vepřové plátky – srolujte do rolky a zabalte do slaninového obalu – postup opakujte a nakonec je propíchejte špejlí, aby se nerozpadly.
4. Brambory nakrájené na kolečka dejte do mísy a dochuťte je kořením: solí, česnekovým práškem, červenou mletou paprikou, kurkumou a pokapejte je olejem – dobře promíchejte, aby se koření s olejem vstřebalo.
5. Po 15 minutách vyjměte plech s bramborami z trouby a položte na něj vepřové rolky.
6. Pečte společně 20-25 minut při 190 °C.
7. Směs na potíraní: Do misky nalijte sladkou chilli omáčku, přidejte dijonskou hořčici a worcestrovou omáčku – (volitelně), přilijte jablečný ocet, med a přisypejte česnekový prášek – promíchejte a směs je hotová!
8. Potom vyjměte plech z trouby, potřete vepřové rolky s připravenou směsí a pečte dalších 3-5 minut při 220 °C.
9. Zapečené vepřové závitky s koprovou směsí zabalené v slaninovém obalu podávejte s bramborami a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!