Zapečené vepřové závitky s koprem ve slaninovém obalu s bramborami

Zapečené vepřové závitky s koprem ve slaninovém obalu s bramborami jsou skvělou volbou pro výjimečný rodinný oběd nebo pohodovou večeři s přáteli. Vepřové závitky, pečlivě připravené a zapečené do zlatova, nabízejí bohatou chuť a vůni, jež promění každé stolování v nezapomenutelný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte tento recept a užijte si kombinaci tradičních chutí v moderním pojetí.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zapečené vepřové závitky s koprovou směsí zabalené v slaninovém obalu s bramborami
Zdroj: Schneller Koch

Zapečené vepřové závitky s koprem ve slaninovém obalu s bramborami

Co budeme potřebovat:
  • 1,1 kg vepřového karé
  • sůl, černý mletý pepř – podle chuti

Plnění:

  • 180 g másla
  • svazek čerstvého kopru
  • 2 stroužky česneku

Na obalování:

  • 140 g slaniny

Ostatní:

  • 1 kg brambor
  • sůl – podle chuti
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička červené mleté papriky
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Směs na potíraní:

  • 3 lžíce sladké chilli omáčky (můžete použít svou oblíbenou omáčku)
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička worcestrové omáčky (nepovinné)
  • 1/2  lžičky jablečného octa
  • 1-2 lžičky medu
  • 1/2 lžičky česnekového prášku

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové karé nakrájejte na středně silné plátky, okraje jemně nařízněte a posypejte solí a černým mletým pepřem.

2. Náplň: Do mísy dejte máslo, vsypejte nasekaný čerstvý kopr a přidejte prolisovaný česnek – promíchejte a náplň je hotová!

3. Následně náplň pěkně rozetřete na okořeněné vepřové plátky – srolujte do rolky a zabalte do slaninového obalu – postup opakujte a nakonec je propíchejte špejlí, aby se nerozpadly.

4. Brambory nakrájené na kolečka dejte do mísy a dochuťte je kořením: solí, česnekovým práškem, červenou mletou paprikou, kurkumou a pokapejte je olejem – dobře promíchejte, aby se koření s olejem vstřebalo.

5. Po 15 minutách vyjměte plech s bramborami z trouby a položte na něj vepřové rolky.

6. Pečte společně 20-25 minut při 190 °C.

7. Směs na potíraní: Do misky nalijte sladkou chilli omáčku, přidejte dijonskou hořčici a worcestrovou omáčku – (volitelně), přilijte jablečný ocet, med a přisypejte česnekový prášek – promíchejte a směs je hotová!

8. Potom vyjměte plech z trouby, potřete vepřové rolky s připravenou směsí a pečte dalších 3-5 minut při 220 °C.

Zapečené vepřové závitky s koprovou směsí zabalené v slaninovém obalu s bramborami
Zdroj: Schneller Koch

9. Zapečené vepřové závitky s koprovou směsí zabalené v slaninovém obalu podávejte s bramborami a hlavně s láskou a velkou chutí.

Zapečené vepřové závitky s koprovou směsí zabalené v slaninovém obalu s bramborami
Zdroj: Schneller Koch

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!