Vytvoření dokonalé domácí salámové pizzy z běžně dostupných ingrediencí je jednodušší, než si možná myslíte. S naším receptem si můžete vychutnat autentickou chuť Itálie přímo z pohodlí vaší kuchyně. Použijeme ingredience, které většina z nás má běžně doma, což z tohoto receptu činí praktickou a rychlou volbu pro večeři. Připravte se na to, že se stane vaším novým oblíbeným receptem na pizzu, který je tak snadný a chutný, že ho budete chtít dělat znovu a znovu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí salámová pizza z jednoduchých ingrediencí
Co budeme potřebovat:
Těsto na pizzu:
- 1 hrnek hladké mouky (160 g)
- 1 lžička droždí
- 1 lžička cukru
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžíce olivového oleje
- 90 ml teplé vody
Rajčatová omáčka na pizzu:
- 400 g rajčat
- 1 stroužek česneku
- 4-5 lístků bazalky
- 1 lžíce oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/4 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
Přísady na pizzu:
- 200 g sýra mozzarella
- cibule – podle chuti
- pikantní salám
- sladké kukuřice – podle chuti
- kolečka feferonkové klobásy – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nasypejte mouku, přisypejte sušené droždí, cukr a sůl – promíchejte, pak přilijte olivový olej a teplou vodu – dobře promíchejte a vypracujte těsto.
2. Těsto dejte do mísy vymazané olivovým olejem – mísu přikryjte a nechejte 40-60 minut odpočívat na teplém místě.
3. Mezitím udělejte na povrchu rajčat jemné zářezy a vložte je do hrnce s vroucí vodou – vařte je 3 minuty na mírném ohni, aby se slupka snadno sloupla. Když jsou uvařená, oloupejte je a přendejte do mixéru, pak k nim přidejte česnek, lístky bazalky a dochuťte oreganem – rozmixujte.
4. Rozmixovanou směs nalijte do pánve s rozehřátým olivovým olejem a dochuťte černým mletým pepřem, solí, cukrem a rajčatovým pyré – vařte 10 minut na mírném ohni.
5. Těsto položte na čistou plochu vysypanou moukou – rozválejte ho válečkem do tvaru kruhu a položte do pergamenem vyložené formy na pizzu – propíchejte vidličkou a potom rozetřete uvařenou směs.
6. Následně posypejte strouhaným sýrem mozzarella, sladkou kukuřicí, rozprostřete jemně nakrájenou cibuli, znovu posypejte strouhaným sýrem mozzarella, čím více sýra, tým lépe a nakonec naaranžuje kolečka feferonkové klobásy.
7. Pečte v předehřáté troubě 10 minut při 200 °C.
8. Po upečení ji podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!