Vepřová kýta je klasikou české kuchyně, ale co takhle ji vyzkoušet v netradičním spojení s jasmínovou rýží a hořčicí? Tento recept vám nabídne skvělou alternativu k tradičním nedělním obědům. Zázračná hořčičná omáčka dodá masu jedinečnou chuť, kterou perfektně doplní jemná jasmínová rýže.
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřové kýty
- 1 velká cibule
- 2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
- Hladká mouka na obalení
- Olej na smažení
- Vepřový vývar nebo voda
- Půlka kostky masoxu
- Sůl a pepř podle chuti
- Hrubá mouka na zahuštění omáčky
- Jasmínová rýže jako příloha
Doporučujeme – Hamburská kýta s houskovým knedlíkem: Jak připravit nedělní delikatesu s omáčkou, která Vás ohromí
Jak budeme postupovat:
1) Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky a nařízneme je, aby se při smažení nekroutily.
2) Osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a potřeme plnotučnou hořčicí.
3) Na pánvi osmahneme cibuli na oleji dozlatova.
4) Přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran.
5) Přiklopíme a necháme dusit cca 5 minut.
6) Přidáme 2 lžíce hořčice a chvíli restujeme.
7) Zalijeme vepřovým vývarem (nebo vodou) a přidáme masox.
- Mějte na paměti, že maso by mělo být jen ponořené, nikoliv “plavat” ve vodě.
8) Necháme dusit, dokud maso není měkké.
9) Vyndáme maso a omáčku zahustíme hrubou moukou. Omáčku zaprašíme a promícháme, aby nevznikly hrudky.
Podáváme s jasmínovou rýží.