Tento recept na tvarohový dort s malinami představuje dokonalou kombinaci chutí, která osloví každého milovníka sladkých pochoutek. Krémový a jemný tvaroh se skvěle snoubí s osvěžující kyselostí malin, vytvářející neodolatelný gastronomický zážitek. Připravte si tento tvarohový dort s malinami a užijte si každý kousek této lahodné pochoutky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohový dort s malinami
Co budeme potřebovat:
- 100 g mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 65 g másla s 80% tukem
- 200 g cukru
- 2 vejce
- 5 ml vanilkové esence
- 30 ml mléka
- 250 g sladkého tvarohu nebo krémového sýra (můžete použít Philadelphia nebo Mascarpone)
- 3 lžíce smetany
- 150 g mražených malin
- kůra z jednoho citronu
- šťáva z 1/2 citronu
- 100 g šlehačky na dekoraci
Jak budeme postupovat:
1. Při přípravě tohoto koláče je důležité, aby všechny ingredience byly přivedeny na pokojovou teplotu. V misce smíchejte máslo nechávané při pokojové teplotě s 80 g cukru a utřete do pěny. Do směsi přidejte rozšlehaná vejce, mouku, prášek do pečiva, vanilkovou esenci, mléko a špetku soli. Dobře promíchejte, dokud nezískáte hladkou a trochu hustější směs.
2. V jiné míse smíchejte tvaroh se zbylými 120 g cukru, smetanou, citronovou kůrou, citronovou šťávou a 120 g mražených malin (30 g nechte na dekoraci). Důkladně promíchejte, aby byly všechny ingredience dobře spojeny.
3. Formu o velikosti 25 cm vyložte pečicím papírem. Do formy nalijte první směs, rovnoměrně ji rozetřete, poté přidejte druhou směs s tvarohem a také ji rovnoměrně rozetřete.
4. Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte asi 25-30 minut. Po upečení nechte koláč úplně vychladnout. Ozdobte šlehačkou, lístky máty a malinami, pak můžete koláč nakrájet a podávat.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při pečení! 🙂