Obrácené řízky v hořčičném těstíčku s česnekem

Představujeme vám recept na tradiční českou pochoutku s moderním zápletkem – obrácené řízky. Tato metoda přípravy zaručuje, že řízky budou krásně křupavé zvenku a šťavnaté uvnitř.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience:

  • Maso (podle výběru)
  • Sůl a pepř
  • Hořčice nebo česnek (volitelné)
  • Strouhanka
  • Vajíčka
  • Olej pro smažení
  • Máslo pro vymazání plechu
  • Anglická slanina
  • Cibule (volitelné)

Příprava:

1) Příprava masa: Maso naklepeme, osolíme, opepříme a dle chuti potřeme hořčicí nebo česnekem.

2) Maso obalíme ve strouhance. Je důležité strouhanku důkladně vtlačit do masa.

3) Namáčíme maso do rozšlehaného, osoleného vajíčka.

4) Smažíme na rozpáleném oleji. Jakmile chytí zlatavou barvu, vytáhneme je.

5) Usmážené řízky skládáme na plech vymazaný máslem. Poklademe anglickou slaninou a volitelně cibulí.

6) Řízky přikryjeme alobalom a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180-190°C a pečeme cca půl hodiny. Chvilku před koncem sundáme alobal a necháme dojít.

Závěr:

Obrácené řízky představují skvělou alternativu klasickým řízkům. Jsou krásně šťavnaté a křehké, což z nich činí hit na jakémkoli stolu.