Připravte se na kulinářský zážitek s tímto jedinečným a nadýchaným Coca-Cola dortem s kokosovým krémem s bílou čokoládou. Coca-Cola dort je dokonalým překvapením pro speciální příležitosti nebo oslavy, přičemž jeho neotřelá chuť a textura zaujmou každého hosta. Připravte si tento unikátní dezert a užijte si sladký zážitek, který si jistě zapamatujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Coca-Cola dort s kokosovým krémem s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Suroviny na korpus:
- 5 vajec
- 250 g mouky
- 300 g cukru
- 200 ml Coca Coly
- 100 ml oleje
- 50 g tmavého kakaa
- špetka soli
- 1 sáček prášku do pečiva
Suroviny na krém:
- 200 g bílé čokolády
- 250 g másla s 80% tukem
- 250 ml smetany ke šlehání
- 40 g kokosu
Suroviny na sirup:
- 200 ml vody
- 3 lžíce cukru
- 1 lahvička rumové nebo vanilkové esence
Suroviny na polevu:
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 400 ml Coca Coly
- 50 g cukru
Jak budeme postupovat:
1. Příprava korpusu: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a šlehejte, dokud se nespojí a zdvojnásobí objem. Postupně při šlehání přidávejte cukr a 200 ml Coca Coly. Mouku smíchejte s kakaem a práškem do pečiva, prosejte do směsi a šlehejte na nízké rychlosti, dokud se vše nespojí, pak postupně přidávejte olej.
2. Pekáč o velikosti 24×35 cm vyložte pečicím papírem. Nalijte směs a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 30-35 minut, nechte vychladnout ve formě.
3. Příprava krému: Smetanu ke šlehání zahřejte společně s bílou čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí a směs zahřeje k varu. Po prvním varu nechte směs vychladnout. Po vychladnutí směs šlehejte, postupně přidávejte máslo při pokojové teplotě a kokos – krém je hotový.
4. Příprava sirupu: Vodu smíchejte s cukrem a esencí, přiveďte k varu a vařte, dokud nezačne vřít, pak sundejte z ohně a nechte vychladnout.
5. Příprava polevy: Pudinkový prášek smíchejte s trochou Coca Coly a dobře promíchejte. Zbytek nápoje smíchejte s cukrem a přiveďte k varu. Do nápoje přidejte pudinkovou směs a vařte za stálého míchání, dokud nezačne houstnout, pak sundejte z ohně a nechte vychladnout.
6. Sestavení dortu: Korpus potřete sirupem, rovnoměrně rozetřete čokoládový krém a na něj nanesete vychladlou polevu. Dort nechte vychladnout v lednici asi 2 hodiny, poté nakrájejte a podávejte.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při pečení!