Jednoduchý recept na naše oblíbené špagety se slaninou ve smetanové omáčce

Přinášíme vám jednoduchý recept na klasické špagety se slaninou ve smetanové omáčce. Tento pokrm je oblíbeným jídlem mnoha z nás, spojující v sobě bohatou chuť slaniny, jemnost smetanové omáčky a nezaměnitelnou texturu špaget. Sledujte náš recept krok za krokem a připravte si tyto neodolatelné špagety, které zaujmou každého milovníka italské kuchyně.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Jednoduchý recept na naše oblíbené špagety se slaninou ve smetanové omáčce
Zdroj: gustoase.net

Špagety se slaninou ve smetanové omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 160 g těstovin
  • 100 g uzené slaniny (můžete použít i kaiser nebo uzené žebírko)
  • 120 g smetany s 20% tukem
  • 2 žloutky
  • sůl a pepř podle chuti
  • trochu bazalky
  • 25 g strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce oleje na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu na balení, pak je sceďte a odložte stranou.

2. Slaninu, kaiser nebo žebírko (podle toho, co používáte) nakrájejte na proužky nebo kostičky. V pánvi rozpalte olej, přidejte slaninu a krátce ji osmažte, dokud se lehce nezazlatí, poté přidejte těstoviny a dobře promíchejte, následně odkloňte pánev od ohně.

3. V míse smíchejte smetanu se žloutky, parmazánem, přidejte sůl a mletý pepř. Důkladně promíchejte a směs nalijte na těstoviny v ještě horké pánvi. Pokud necháte pánev na ohni, smetana se srazí. Pánev je dost horká na to, aby žloutky dosáhly teploty 70 °C, takže nepotřebují další teplo.

4. Těstoviny dochuťte bazalkou a podávejte teplé.

Jednoduchý recept na naše oblíbené špagety se slaninou ve smetanové omáčce
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!