Pokud milujete lívance, ale chcete vyzkoušet něco nového a originálního, pak jsou tyto netradiční nadýchané jablečné lívance přesně pro vás. Tento recept přináší klasickým lívancům svěží zvrat díky přidání nastrouhaných jablek, které zajišťují nejen skvělou chuť, ale také výjimečnou nadýchanost. Ideální pro lenivé ranní snídaně, jako svačina během dne nebo dokonce jako sladká večeře, tyto lívance jsou univerzálně oblíbené. Jsou snadné na přípravu a zaručeně potěší každého, kdo ocení kombinaci jablek a lehkého, vzdušného těsta. Připravte si je a užijte si, jak se rozplývají na jazyku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Jablečné lívance
Co budeme potřebovat:Těsto:
- 200 ml teplého mléka
- 50 g cukru
- 1/2 kostky droždí (20 g)
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
- 40 g změklého másla
- 450 g mouky
Plnění:
- 3 jablka
Ostatní:
- skořice a cukr – na obalení
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte teplé mléko, přisypejte cukr a vmíchejte 1/2 droždí – nechejte 10 minut odpočinout.
2. Po 10 minutách přelijte do druhé mísy, přidejte rozklepnuté vejce, měkké máslo a přisypejte prosátou mouku – vypracujte těsto.
3. Z těsta vytvarujte velkou kouli, kterou položte do mísy a přikryjte utěrkou a nechte 1 hodinu odpočívat. Měli byste získat pěkné a vzdušné těsto.
4. Následně těsto rozválejte válečkem a pěkně na něj rozprostřete očištěná jablka nakrájená na malé kostičky – srolujte do rolády, konce spojte a 3 cm od konce nakrájejte na řezy, které pěkně pokládejte na plech vyložený papírem vedle sebe, přikryjte utěrkou – nechte 30 minut odpočívat a získáte je krásné nadýchané.
5. Pak je položte do pánve s rozehřátým olejem – smažte je z obou stran dozlatova a dokřupava.
6. Po usmažení je obalte ve skořici smíchanou s cukrem a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.