Vyzkoušejte dokonalé šlehačkové cukroví, které dozdobí váš sváteční stůl

Připravte si lahodné šlehačkové cukroví, které je díky šlehačce neobyčejně jemné a křehké. Ideální pro sváteční stůl nebo jako sladký dárek pro vaše blízké.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience

  • 450 g hladké mouky
  • 250 g Hery (nebo jiného tuku na pečení)
  • 250 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy

1) Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a Heru. Postupně přilévejte smetanu ke šlehání a zpracujte vše do hladkého těsta. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici alespoň 2 hodiny, nejlépe přes noc.

2) Těsto rozválejte na silnější plát, asi 4 mm. Vykrajujte různé tvary a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 170 °C přibližně 10 minut, dokud sušenky nezrůžoví.

3) Ještě teplé sušenky obalte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Servírování

Podávejte jako sladké pohoštění k čaji nebo kávě, nebo je vložte do vánočních balíčků.

60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Tip

Můžete experimentovat s různými formičkami a vytvořit tak rozmanitou kolekci vánočního cukroví.