Připravte si penne s olivami v rajčatové omáčce, dokonalé jídlo pro každou příležitost, které zaujme svou jednoduchostí a bohatou chutí. Tento recept je snadný na přípravu, ale výsledek je natolik lahodný, že uspokojí i ty nejnáročnější gurmány. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Penne s olivami v rajčatové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 200 g těstovin penne
- 1 plechovka loupaných rajčat nakrájených na kostičky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- sůl a pepř podle chuti
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 150 g nakrájených černých oliv
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nasekáme co nejjemněji. Do hluboké pánve nalijeme olej a rozpálíme, poté přidáme nakrájenou cibuli a restujeme asi 1-2 minuty, pak přidáme česnek a dobře promícháme, aby se uvolnily jeho aroma.
2. Přidáme obsah plechovky s rajčaty, dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Promícháme a necháme vařit na mírném ohni, dokud směs 1-2x nezabublá.
3. Penne uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a přidáme do rajčatové omáčky.
4. Přidáme nakrájené olivy, dobře promícháme a podle chuti můžeme přidat nasekanou čerstvou petržel.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!