Domácí slané koláče plněné zeleninou a sýrem: Perfektní recept na pohoštění

Přineste na váš stůl dotek kreativity s našimi domácími slanými koláči plněnými zeleninou a sýrem. Tyto koláče jsou ideální pro rodinná setkání, party s přáteli nebo jako stylový předkrm pro speciální večeře. Příprava je jednoduchá, což z nich činí skvělou volbu pro každého, kdo chce vyzkoušet něco nového v kuchyni. Užijte si domácí pohostinnost a připravte si tyto lákavé slané koláče, které jsou stejně potěšující pro oko jako pro chuťové pohárky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí slané koláče plněné zeleninou a sýrem: Perfektní recept na pohoštění
Zdroj: gustoase.net

Domácí slané koláče plněné zeleninou a sýrem

Co budeme potřebovat:

Suroviny na těsto:

  • 500 g mouky
  • 100 ml vlažného mléka
  • 200 ml zakysaného mléka s 3,5 % tuku
  • 2 velká vejce
  • 10 g suchého droždí
  • 2 lžíce olivového oleje
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžíce cukru

Suroviny na náplň:

  • 350 g strouhaného sýra
  • 1 svazek čerstvého kopru
  • špetka pepře
  • 150 g kravského sýra

Další suroviny:

  • olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Nejprve připravíme kvásek s droždím. Do hluboké mísy dáme lžíci mouky, cukr a suché droždí. Přidáme vlažné mléko, kysané mléko při pokojové teplotě a dobře promícháme. Směs zakryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme asi 10 minut v teplém prostředí, dokud se na povrchu nevytvoří bublinky a začne kynout.

2. V jiné míse smícháme mouku se solí a dobře promícháme. Je důležité, aby sůl nepřišla do přímého kontaktu s droždím, protože pak by těsto nemuselo kynout. Do mouky postupně přidáváme celá vejce, olivový olej a postupně zašleháme kvásek.

3. Těsto hněteme rukama, dokud nebudou všechny ingredience spojené a získáme hladké, homogenní těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Pokud se vám zdá těsto příliš měkké, můžete přidat trochu mouky. Konsistence těsta závisí na typu mouky, kterou používáte.

4. Těsto zformujeme do koule, potřeme trochou oleje, překryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout, dokud těsto zdvojnásobí svůj objem.

5. Příprava náplně: Sýr nastrouháme na hrubém struhadle, stejně postupujeme i se sýrem. Smícháme nastrouhaný sýr, doplníme o umytý a nadrobno nasekaný kopr a špetku pepře.

6. Sestavení: Po vykynutí těsta ho rozdělíme na koule o velikosti tenisového míčku. Každou kouli rozválíme na pracovní ploše posypané moukou pomocí válečku. Do středu rozváleného těsta dáme asi 2 lžičky náplně. Okraje těsta přehneme dovnitř a těsto na obou stranách jemně přejedeme válečkem. Postupujeme stejně, dokud nám nedojde těsto a náplň.

7. V pánvi rozpálíme olej a smažíme koláče z obou stran asi 2-3 minuty, dokud nezhnědnou.

8. Po usmažení je vyjmeme na papírový ručník, aby se odstranil přebytečný olej. Placky můžeme podávat teplé nebo studené podle vlastního výběru. Místo kopru můžete přidat špenát nebo petržel.

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Domácí slané koláče plněné zeleninou a sýrem: Perfektní recept na pohoštění
Zdroj: gustoase.net