Domácí brambůrky jsou skvělým snackem, který si můžete připravit přímo ve své kuchyni. Křupavé a lehce slané, jsou ideální pro chvíle, kdy máte chuť na něco slaného. Příprava je jednoduchá a výsledek stojí za to!
Ingredience
- 4 brambory (oškrábané a umyté)
- sůl
- olej na smažené
Postup přípravy
1) Příprava brambor: Brambory nastrouhejte na struhadle nebo škrabkou na tenké plátky. Poté je několikrát propláchněte, abyste odstranili nadbytečný škrob.
2) Sušení brambor: Rozložte nastrouhané brambory na více vrstev kuchyňských utěrek. Nechte je odpočívat a vysušit přibližně hodinu (může být i kratší doba, ale brambory by měly být co nejsušší).
3) Smažení: Smažte brambory v kastrůlku s olejem. Olej by měl být asi do čtvrtiny kastrůlku. Smažte maximálně 20 kusů najednou, aby byly brambory volně v oleji a rovnoměrně se usmažily.
4) Dokončení: Jakmile brambory začnou zlátnout, vyjměte je pomocí nádobí s dírkami (například nadběračkou na špagety) a nechte je odkapat a vychladnout na kuchyňských utěrkách. Po vychladnutí je lehce osolte a promíchejte.
Vyzkoušejte také – Připravte si vynikající cikánské řízky – ideální recept na oběd
Tip
- Smažte v menších dávkách, aby se brambory nepřilepovaly k sobě a rovnoměrně se usmažily.
- Při smažení dbáte na to, aby brambory nezůstaly v oleji příliš dlouho a nestaly se příliš tmavé.