Pro milovníky čokolády je tady něco speciálního – krémová čokoládová pěna servírovaná ve sklenici. Připravená jednoduše a rychle, je tato čokoládová pěna ideální volbou pro elegantní zakončení jakéhokoli jídla nebo jako luxusní odpolední pochoutka. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová čokoládová pěna ve sklenici
Co budeme potřebovat:
- 230 g čokolády
- 250 ml smetany na šlehání
- 2 bílky
- 3 lžíce vanilkového cukru
- 60 ml horké vody
- 100 g šlehačky na dekoraci
Můžete použít tmavou čokoládu, čokoládu na vaření nebo čokoládové lupínky podle vašich preferencí.
Jak budeme postupovat:
1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni v kovové míse, mícháme, dokud se úplně nerozpustí, pak mísu odstavíme.
2. Do rozpuštěné čokolády přidáme horkou vodu a dobře promícháme, dokud se směs dokonale nespojí.
3. Necháme stranou a šleháme bílky, dokud neztuhnou. Postupně přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nezískáme lesklý a pevný sníh.
4. Odděleně šleháme i smetanu, dokud neztuhne.
5. Bílky opatrně vmícháme do čokolády a metličkou je dokonale spojíme.
6. Postupně přidáváme ušlehanou šlehačku a lehce ji vmícháme metlou.
7. Po získání hladkého krému jej přeneseme do sklenic a dáme je na asi 4 hodiny do lednice nebo, pokud připravujeme večer, můžeme nechat přes noc.
Před podáváním ozdobíme čerstvě ušlehanou šlehačkou. Hotovo!
Dobrou chuť! 🙂