Krémová čokoládová pěna ve sklenici

Pro milovníky čokolády je tady něco speciálního – krémová čokoládová pěna servírovaná ve sklenici. Připravená jednoduše a rychle, je tato čokoládová pěna ideální volbou pro elegantní zakončení jakéhokoli jídla nebo jako luxusní odpolední pochoutka. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Krémová čokoládová pěna ve sklenici
Zdroj: gustoase.net

Krémová čokoládová pěna ve sklenici

Co budeme potřebovat:
  • 230 g čokolády
  • 250 ml smetany na šlehání
  • 2 bílky
  • 3 lžíce vanilkového cukru
  • 60 ml horké vody
  • 100 g šlehačky na dekoraci

Můžete použít tmavou čokoládu, čokoládu na vaření nebo čokoládové lupínky podle vašich preferencí.


Jak budeme postupovat:

1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni v kovové míse, mícháme, dokud se úplně nerozpustí, pak mísu odstavíme.

2. Do rozpuštěné čokolády přidáme horkou vodu a dobře promícháme, dokud se směs dokonale nespojí.

3. Necháme stranou a šleháme bílky, dokud neztuhnou. Postupně přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nezískáme lesklý a pevný sníh.

4. Odděleně šleháme i smetanu, dokud neztuhne.

5. Bílky opatrně vmícháme do čokolády a metličkou je dokonale spojíme.

6. Postupně přidáváme ušlehanou šlehačku a lehce ji vmícháme metlou.

Krémová čokoládová pěna ve sklenici
Zdroj: gustoase.net

7. Po získání hladkého krému jej přeneseme do sklenic a dáme je na asi 4 hodiny do lednice nebo, pokud připravujeme večer, můžeme nechat přes noc.

Před podáváním ozdobíme čerstvě ušlehanou šlehačkou. Hotovo!

Dobrou chuť! 🙂

Krémová čokoládová pěna ve sklenici
Zdroj: gustoase.net