Představujeme vám dokonalý recept pro milovníky sladkého – křehká tvarohová kostka se sněhem a nádechem citrónové vůně, která je jako stvořená ke šálku voňavé kávy. Tento jednoduchý, avšak elegantní recept vám umožní připravit něco výjimečného pro vaše blízké a zpříjemnit tak společné chvíle u kávy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Křehká tvarohová kostka se sněhem a citrónovou vůní
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 350 g polohrubé mouky
- 1/2 lžičky soli
- 10 g prášku do pečiva
- 5 žloutků
- 80 g cukru
- 6 g vanilkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 180 g másla
Tvarohový náplň:
- 750 g hrudkovitého tvarohu
- 130 g cukru
- citronová kůra z 1/2 citronu
- 1 vejce
Sníh z bílků:
- 5 vaječných bílků
- 5 lžic cukru
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do velké mísy nasypejte prosátou mouku, přisypejte sůl a prášek do pečiva – promíchejte.
2. Do malé mísy dejte žloutky, přisypte cukr a vanilkový cukr – vyšlehejte, dále přilijte citronovou šťávu z 1/2 citronu a přidejte také nastrouhanou kůru z 1/2 citronu – dobře promíchejte, směs vlijte do mísy se suchými přísadami a nakonec přidejte kostky másla – vypracujte těsto, které rukama uhněťte.
3. Tvarohová náplň: Do mísy dejte hrudkovitý tvaroh, vmíchejte cukr, vanilkový cukr a přidejte vejce – dobře promíchejte lžící a poté ručním mixérem rozmixujte do hladké směsi.
4. Těsto po částech rukama rozložte na plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 38 x 25 cm. Propíchejte vidličkou a následně rozetřete tvarohovou náplň, kterou pěkně zarovnejte a uhlaďte.
5. Pečte v předehřáté troubě 25-30 minut při 175 °C.
6. Sníh z bílků: Bílky dejte do jiné mísy – vyšlehejte a za stálého šlehání přisypávejte cukr – dále šlehejte, dokud nevznikne pěkná bílá pěna a poté ji přendejte do zdobicího sáčku a vytvarujte vlnky.
7. Pečte dalších 10 minut – podle potřeby.
8. Po upečený ho nakrájejte na kostky a podávejte s láskou, úsměvem na tváří a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!