Opět je před námi krásný víkend – bývá to jediná část týdne, kdy se celá rodina sejde doma u jednoho stolu. Užijte si společné chvíle ještě o trochu víc a dopřejte si i něco sladkého. Tento recept na nepečený sušenkový dezert s krémem z mléčné čokolády a mascarpone si ihned zamilujete. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dezert s krémem z mléčné čokolády a mascarpone
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 350 g sušenek
- 90 g rozpuštěného másla
- 30 ml mléka
Krém:
- 1 žloutek
- 80 g cukru
- 60 g kukuřičného škrobu nebo kukuřičného škrobu
- 500 ml mléka
- 50 g bílé čokolády
- 100 g mascarpone
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Rozmixované sušenky nasypejte do mísy, přilijte rozpuštěné máslo a mléko – promíchejte.
2. Následně 1/2 nasypejte do formy o rozměru 20 cm, pěkně uhlaďte (můžete použít dno sklenice) a na několik minut uložte do lednice.
3. Do hrnce dejte žloutek a přisypejte cukr – promíchejte, pak přimíchejte kukuřičný škrob a za stálého míchání postupně přilévejte mléko – vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
4. Po uvaření přidejte kostky bílé čokolády a mascarpone – důkladně promíchejte.
5. Hotový krém nalijte na základ ve formě, pěkně ho rozetřete a uhlaďte.
6. Potom hustě nasypejte druhou 1/2 základu, uhlaďte a uložte na 4 hodiny do lednice.
7. Po 4 hodinách sušenkový dezert s krémem z mléčné čokolády a mascarpone ozdobte/posypejte na bocích na povrchu moučkovým cukrem a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!