Kávové cukroví s ořechovým nádechem

Představte si lahodné kousky cukroví, které v sobě skrývají intenzivní chuť kávy a jemný ořechový dotek. Tyto kávové rozkoše nejenže osloví všechny milovníky kávy, ale přidají i tu správnou chuť k vašemu čajovému či kávovému stolku.

Zdroj: Dagmar Šebková

Ingredience:

Těsto:

  • 250g hladké mouky
  • 130g másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 1 lžíce čerstvě mleté kávy
  • 80g cukru moučka
  • 100g mletých ořechů (podle výběru)

Kávový krém:

  • 125ml silné kávy
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 130g másla
  • 150g cukru moučka

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte mouku, máslo, žloutky, prášek do pečiva, mletou kávu, cukr moučka a ořechy. Vypracujte hladké těsto, zabalte do alobalu a nechte odpočívat v lednici minimálně 1 hodinu.

2) Příprava kávového krému: V malém hrnci smíchejte silnou kávu s hrubou moukou a vařte, dokud nezískáte hustou kaši. Odstavte a nechte vychladnout. V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem moučka do nadýchané konzistence a postupně vmíchejte kávovou kaši.

3) Sestavení cukroví: Z těsta vytvarujte tvary, které položte na plech vyložený pečicím papírem. Upečte v předehřáté troubě na 180°C do zlatova. Po vychladnutí slepte kávovým krémem. Nakonec můžete dozdobit čokoládou.

7 receptů na nepečené kuličky, které nesmí chybět na Vašem vánočním stole

Závěr:

Kávové rozkoše s ořechovým nádechem jsou skvělou volbou pro všechny, kteří hledají neobvyklou a originální chuť v cukroví. Překvapte své návštěvy tímto unikátním pochoutkovým zážitkem!