Pokud hledáte inspiraci pro něco sladkého, které osladí jakýkoliv den, tento recept na mini štafetky je přesně to, co potřebujete. Tyto malé dobroty jsou kombinací jemného těsta, krémové náplně a bohaté čokoládové polevy. Jsou ideální pro oslavy, setkání s přáteli, nebo prostě jako překvapení pro rodinu. Recept je jednoduchý, ale výsledek je opravdu lahodný. Připravte se na to, že tyto mini štafetky budou rychle mizet z talíře!
Ingredience:
Těsto:
- 120g bílků (4 bílky)
- 50g hladké mouky
- 50g mletých mandlí
- 100g cukru krupice
- Špetka soli
Krém:
- 100g másla
- 30g hladké mouky
- 80ml silné černé kávy bez logru
- Rum a cukr podle chuti
Poleva:
- 200g kvalitní čokolády
- Lžička kokosového oleje
Příprava:
Příprava těsta:
1) Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečícím papírem.
2) Vyšlehejte bílky se špetkou soli do hustého sněhu a postupně přisypávejte cukr.
3) Mandle smíchejte s moukou, přisypejte do sněhu a lehce promíchejte vařečkou.
4) Těsto natřete na celou plochu pečícího papíru a pečte 10-15 minut. Pozor, aby se těsto nezačalo připalovat. Těsto by mělo zůstat světlé.
Příprava krému:
5) V kastrolku rozpusťte polovinu másla, přidejte mouku a promíchejte jako při výrobě jíšky.
6) Zalijte horkou kávou a za stálého míchání provařte. Nechte vychladnout.
7) Vyšlehejte zbylé máslo s cukrem a postupně přidávejte kávovou směs. Přilijte trochu rumu a dobře vyšlehejte.
Příprava polevy:
8) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zřeďte lžičkou kokosového oleje.
Sestavení štafetek:
9) Vychlazené těsto rozkrojte na 3 stejně široké pásy, spojte je krémem a nechte ztuhnout (nejlépe přes noc v lednici).
10) Poté krájejte na jednotlivé kousky a ozdobte čokoládovou polevou.
Závěr
Tento recept na mini štafetky je skvělým způsobem, jak připravit něco sladkého pro speciální příležitosti, nebo jen tak pro radost. Díky kombinaci jemného těsta, bohatého krému a lahodné čokoládové polevy jsou tyto štafetky neodolatelnou pochoutkou. Užijte si přípravu a hlavně – dobrou chuť!