Išlské kolečka jsou tradičním cukrovím, které osloví svou kombinací bohatých chutí ořechů, čokolády a meruňkové marmelády. Jsou ideální na vánoční stůl, ale vynikají i jako sladké překvapení k jakékoliv jiné příležitosti. Příprava je jednoduchá, ale výsledek je neodolatelný.
Ingredience:
Těsto:
- 210g hladké mouky
- 20g kakaa
- 70g moučkového cukru
- 40g mletých vlašských ořechů
- Větší špetka mleté skořice
- 140g změklého másla
- 1 žloutek
Krém:
- 150g změklého másla
- 150g mletých ořechů
- 100g meruňkového džemu
- Cukr moučka dle chuti
- 2 lžíce rumu
Poleva:
- 200g kvalitní čokolády
- 1 lžička kokosového oleje nebo 100% tuku
Příprava:
Příprava těsta:
1) Smíchejte uvedené suroviny a vypracujte hladké těsto. Zabalte a nechte odpočívat aspoň hodinu.
2) Vyválejte těsto na tloušťku cca 3 mm a vykrajujte kolečka.
3) Naskládejte na máslem vymazaný plech nebo vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 7 minut.
Příprava krému:
4) Společně vyšlehejte všechny suroviny na krém.
Příprava polevy:
5) Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a zřeďte kokosovým olejem nebo tukem.
Sestavení koleček:
6) Vychladlá kolečka spojte připraveným krémem.
7) Vršky naplněných koleček namočte v čokoládové polevě.
8) Ozdobte dle vlastní fantazie.
Závěr
Išlské kolečka jsou dokonalým příkladem toho, jak lze s jednoduchými ingrediencemi vytvořit opravdový kulinářský skvost. Tyto drobné, ale chutné kousky cukroví přináší do vaší kuchyně kousek tradiční cukrářské umění. Jejich příprava je nejen zábavná, ale výsledek rozhodně stojí za to. Užijte si každé sousto těchto dekadentních kousků!