Představte si kombinaci mangového kompotu a krémového mascarpone v jednom lahodném dezertu. Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone je ideální pro ty, kteří hledají něco výjimečného a zároveň snadného na přípravu. Tato jemná kombinace chutí vás přenese do tropického ráje a potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone
Co budeme potřebovat:
Palačinkové těsto:
- 4 vejce
- špetka soli
- 40 g cukru
- špetka vanilky
- 200 g mouky na pečení
- 500 ml mléka
- 70 gramů nesoleného másla
Krém:
- 400 g mascarpone nebo tvarohu
- špetka vanilky
- 50 g moučkového cukru
- 100 ml smetany 33 % tuku
- 160 g mangového pyré/2 plechovky
Ostatní:
- 50 ml vody + 10 g instantní želatiny
Poleva:
- 50 ml vody + 10 g instantní želatiny – na vrch
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypte cukr a špetku vanilky – vyšlehejte, pak přisypejte prosátou mouku – promíchejte a postupně přilévejte mléko – pokračujte v míchání.
2. Těsto propasírujte přes síto do jiné mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte, přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.
3. Pomocí naběračky nalijte těsto na pánev a vytvarujte velké palačinky, které naskládejte na sebe.
4. Následně palačinky vytvarujte do tvaru kruhů.
5. Do jedné mísy dejte 1/2 manga z plechovky a do druhé mísy dejte druhou 1/2 manga – rozmixujte ručním mixérem a propasírujte přes síto.
6. Do jiné mísy dejte mascarpone, přisypejte moučkový cukr, přidejte špetku vanilky a přilijte smetanu 33% tuku – vyšlehejte a následně vmíchejte 1/2 mangového pyré – důkladně vyšlehejte do středně husté konzistence – krému.
7. Potom naneste krém na první kruh palačinky – přikryjte ho druhou palačinkou – postup opakujte, pak je obklopte obručí a zbylým krémem vytvořte spirály.
8. Do nádobky nalijte vodu a nasypte želatinu – promíchejte, přidejte trochu mangového pyré z druhé poloviny a pak vše nalijte do mangového pyré v míse – dobře promíchejte a po částech nanášejte krém na palačinkový kruh v obruči – opět naneste krém – přikryjte palačinkou a postup opakujte.
9. Nakonec po okrajích vytvořte růžičky, celý střed pokryjte mangovým želatinovým pyré a uložte na 3-4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
10. Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!