Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone – Bez pečení!

Představte si kombinaci mangového kompotu a krémového mascarpone v jednom lahodném dezertu. Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone je ideální pro ty, kteří hledají něco výjimečného a zároveň snadného na přípravu. Tato jemná kombinace chutí vás přenese do tropického ráje a potěší vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone

Co budeme potřebovat:

Palačinkové těsto:

  • 4 vejce
  • špetka soli
  • 40 g cukru
  • špetka vanilky
  • 200 g mouky na pečení
  • 500 ml mléka
  • 70 gramů nesoleného másla

Krém:

  • 400 g mascarpone nebo tvarohu
  • špetka vanilky
  • 50 g moučkového cukru
  • 100 ml smetany 33 % tuku
  • 160 g mangového pyré/2 plechovky

Ostatní:

  • 50 ml vody + 10 g instantní želatiny

Poleva:

  • 50 ml vody + 10 g instantní želatiny – na vrch

Jak budeme postupovat:

1. Do misky si rozklepněte vejce, přidejte špetku soli, přisypte cukr a špetku vanilky – vyšlehejte, pak přisypejte prosátou mouku – promíchejte a postupně přilévejte mléko – pokračujte v míchání.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

2. Těsto propasírujte přes síto do jiné mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte, přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

3. Pomocí naběračky nalijte těsto na pánev a vytvarujte velké palačinky, které naskládejte na sebe.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts
Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

4. Následně palačinky vytvarujte do tvaru kruhů.

5. Do jedné mísy dejte 1/2 manga z plechovky a do druhé mísy dejte druhou 1/2 manga – rozmixujte ručním mixérem a propasírujte přes síto.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

6. Do jiné mísy dejte mascarpone, přisypejte moučkový cukr, přidejte špetku vanilky a přilijte smetanu 33% tuku – vyšlehejte a následně vmíchejte 1/2 mangového pyré – důkladně vyšlehejte do středně husté konzistence – krému.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

7. Potom naneste krém na první kruh palačinky – přikryjte ho druhou palačinkou – postup opakujte, pak je obklopte obručí a zbylým krémem vytvořte spirály.

8. Do nádobky nalijte vodu a nasypte želatinu – promíchejte, přidejte trochu mangového pyré z druhé poloviny a pak vše nalijte do mangového pyré v míse – dobře promíchejte a po částech nanášejte krém na palačinkový kruh v obruči – opět naneste krém – přikryjte palačinkou a postup opakujte.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts
Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

9. Nakonec po okrajích vytvořte růžičky, celý střed pokryjte mangovým želatinovým pyré a uložte na 3-4 hodiny do lednice na ztuhnutí.

10. Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone podávejte s láskou, velkou chutí a půvabem.

Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts
Exkluzivní mangový dezert z palačinek s jemným krémem z mascarpone - Bez pečení!
Zdroj: Lieblingsdesserts

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!