Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem – recept i pro začátečníky

Hledáte jednoduchý, ale chutný recept, kterým ohromíte své hosty? Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem je ideální volbou! Tento recept je snadný na přípravu, a přesto dostatečně chutný, aby na večeři udělal dojem. V tomto článku vám ukážeme, jak snadno můžete kombinovat mleté maso, křupavou slaninu a rozplývající se sýr. Pojďme se do toho pustit!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net

Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 750 g mletého vepřového nebo směsi s hovězím
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • 2 krajíce chleba
  • sůl a pepř dle chuti
  • paprika
  • 3 lžíce strouhanky
  • 3 lžíce sezamových semínek
  • 200 g plátků sýra
  • 150 g plátků slaniny
  • 1 svazek petrželky
  • 1 lžička sladké papriky
  • 200 ml zeleninového vývaru nebo horké vody

Jak budeme postupovat:

1. Mleté maso dáme do velké mísy. Cibuli oloupeme, umyjeme a nadrobno nakrájíme, stejně postupujeme i s paprikou.

2. Česnek nastrouháme na jemno a přidáme k masu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, petrželku.

3. Rozklepneme dvě vejce, přidáme namočený a dobře vymačkaný chléb a vše dobře promícháme rukou.

4. Maso ochutíme solí a pepřem, přidáme papriku a dobře promícháme.

5. Na pracovní desku rozložíme alobal a rovnoměrně na něj nasypeme strouhanku a sezamová semínka. Na strouhanku položíme maso a rukou ho vyrovnáme do cca 1 – 1,5 cm vysoké vrstvy ve tvaru obdélníku o rozměrech 40 x 30 cm. Na vrstvu masa položíme plátky slaniny a na slaninu plátky sýra.

Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net

6. Pomocí alobalu pevně zabalíme roládu do tvaru dokonalého válečku. Alobal odvineme a potřeme roládu trochou oleje, pak ji opatrně položíme do pekáče, do kterého jsme dali 200 ml zeleninového vývaru nebo jen vody.

Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net

7. Voda nebo vývar pomůže roládě zůstat uvnitř jemná a zvenku křupavá.

Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net

8. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme asi 35-40 minut, dokud roláda není hezky upečená a svrchu lehce zlatavá. Po upečení necháme vychladnout, pak můžeme nakrájet a podávat.

Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net
Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net
Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem - recept i pro začátečníky
Zdroj: gustoase.net

Hotovo! Dobrou chuť!:)