Zapékaný zeleninový nákyp bez masa představuje ideální řešení pro rychlou a zdravou večeři, která potěší nejen vegetariány. Rychlá příprava a snadné dostupné ingredience z něj dělají ideální jídlo pro každý den, které zasytí a zahřeje.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapékaný zeleninový nákyp bez masa
Co budeme potřebovat:
- 1 svazek zelené cibule
- 2 lžíce oleje
- 350 g brambor nakrájených na kostičky
- 180 g rajčat nakrájených na kostičky
- 1 paprika
- 1 svazek zelené petrželky
- sůl a pepř podle chuti
- 3 vejce
- 150 g mouky
- 200 g nastrouhaného sýra
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájenou cibuli osmažíme společně s bramborami nakrájenými na malé kostičky. Přidáme trochu soli a smažíme 1-2 minuty.
2. Po osmažení vše přesuneme do mísy, přidáme nakrájená rajčata, 100 g nastrouhaného sýra, rozšlehaná vejce, mouku, sůl a pepř podle chuti, nakrájenou petrželku a dobře promícháme, dokud nevznikne homogenní směs.
3. Kulatý plech o průměru 30 cm vysteleme papírem na pečení a nalijeme na něj směs. Povrch uhladíme a posypeme zbylým sýrem.
4. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a pečeme asi 30 minut, dokud povrch nákypu nezhnědne. Po upečení necháme nákyp chvíli vychladnout.
5. Zeleninový nákyp můžeme podávat teplý, ale i studený.
Přejeme dobrou chuť a hodně úspěchů při vaření tohoto receptu! 🙂