Vepřová žebra s dušeným zelím jsou jedním z těch pokrmů, které vás okamžitě vtáhnou do atmosféry bohaté domácí kuchyně. Tato lahodná kombinace masa a zelí je oblíbená po celém světě a připravit ji doma není vůbec složité. Sledujte náš recept a zjistěte, jak snadno si tuto lahůdku připravit.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová žebra s dušeným zelím
Co budeme potřebovat:
- 1 velká hlávka zelí
- 1 kilogram vepřových žebírek
- 1 velká cibule
- 30 ml oleje
- 250 ml rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1 svazek čerstvého koprů
- sůl a pepř dle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Zelí očistíme od vnějších listů, nožem ho rozkrojíme na polovinu a nasekáme co nejjemněji.
2. K nasekanému zelí přidáme jemně nasekaný kopr, 1 lžičku soli a trochu pepře, promícháme a necháme asi 15 minut odpočívat.
3. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a restujeme, dokud cibule nezačne být lehce průsvitná.
4. Poté přidáme nasekaná žebra a restujeme asi 2 minuty, dokud lehce nezezlátne a pak přidáme nasekané zelí.
5. Zelí přikryjeme a necháme restovat asi 10 minut, občas promícháme, aby se nechytlo na dno hrnce.
6. Mezitím předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia.
7. Do vhodného pekáče nebo hrnce vhodného do trouby vložíme restované zelí, posypeme tymiánem a dáme do trouby na přibližně 35 minut.
8. Po 35 minutách přidáme protlak smíchaný s trochou vody a necháme v troubě dalších 15 minut, dokud se nezačne zelí redukovat a krásně zlatit.
Poté vypneme oheň a necháme trochu vychladnout.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂