Mandlové oválky s čokoládovou náplní jsou jemné a elegantní cukroví

Mandlové oválky s čokoládovou náplní jsou jemné a elegantní cukroví, které spojuje křupavé těsto s bohatou čokoládovou náplní. Toto cukroví je ideální pro slavnostní příležitosti a představuje perfektní spojení mandlí, čokolády a delikátních aroma.

Zdroj: Renata Borková

Ingredience:

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g strouhaných oloupaných mandlí
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • Špetka soli
  • Půl lžičky mleté skořice
  • Citrónová kůra

Na čokoládovou náplň:

  • Máslo
  • Změklá čokoláda
  • Strouhané vlašské ořechy
  • Piškotové drobečky
  • Mandlový likér nebo rum

Na ozdobu:

  • Rozpuštěná čokoláda

Postup:

1) Příprava těsta: Smíchejte hladkou mouku, moučkový cukr, strouhané mandle, žloutky, máslo, sůl, skořici a citrónovou kůru. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočívat v chladničce alespoň dvě hodiny.

2) Pečení oválků: Těsto vyválejte a vykrajujte oválky. Pečte je na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C, dokud nejsou zlatavé. Nechte je vychladnout.

3) Příprava čokoládové náplně: Smíchejte změklé máslo, rozpuštěnou čokoládu, strouhané vlašské ořechy, piškotové drobečky a mandlový likér nebo rum. Vyšlehejte do hladké náplně.

4) Slepování oválků: Dva vychladlé oválky spojte čokoládovou náplní.

5) Dekorace: Oválky přelijte rozpuštěnou čokoládou a nechte ztuhnout.

Doporučení

  • Pro ozvláštnění chuti můžete do těsta nebo náplně přidat trochu mandlového extraktu.

Závěr

Mandlové oválky s čokoládovou náplní jsou skvělým vyjádřením cukrářského umění a přinášejí luxusní chuťový zážitek. Jsou ideální pro vánoční stůl nebo jako rafinovaná pochoutka k čaji nebo kávě.