Vlastní arašídové máslo je nejen chutné, ale také zdravější alternativou k průmyslově vyráběným variantám plným přidaných látek. Pokud si chcete vytvořit své vlastní aromatické a lahodné arašídové máslo doma, máme pro vás recept krok za krokem. Sledujte náš jednoduchý postup.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí arašídové máslo
Co budeme potřebovat:
- 250 g arašídy v luscích nebo oloupané
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kokosového oleje nebo slunečnicového oleje
- špetka soli
Jak budeme postupovat:
1. Arašídy v luscích oloupejte, rozložte na plech a pečte v troubě při 180 stupních Celsia po dobu přibližně 7-8 minut. Po 7-8 minutách vyndejte, nechte vychladnout, oloupejte a pak dejte do kuchyňského robotu společně s lžící medu, špetkou soli a lžící oleje.
2. Pokud používáte již opražené arašídy, nemusíte je péct v troubě. Směs mixujte asi 2 minuty, při čemž pravidelně oškrabujte směs ze stěn mixéru, a pokračujte v mixování, dokud nedosáhnete krémové pasty, kterou lze snadno rozetřít na chlebu.
3. Výroba arašídového másla může být trochu pracná, ale vyžaduje pouze trochu trpělivosti.
4. Arašídové máslo se uchovává v lednici v uzavřené nádobě až do spotřeby.
Jak jednoduché! 🙂
Dobrou chuť!