Vítejte u receptu na oslnivý kokosový dort s karamelovým krémem a šlehačkou! Pojďme se pustit do přípravy tohoto úžasného dezertu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosový dort s karamelovým krémem a šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Ingredience pro těsto:
- 250 g kokosových lupínků
- 4 vajíčka
- 200 g cukru
- špetka soli
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
Ingredience pro krém:
- 300 ml šlehačky
- 3 lžíce cukru
- 1 sáček instantního pudingu Crème-Ole s karamelovou příchutí (který nepotřebuje vaření)
Další ingredience:
- 250 g šlehačky
Jak budeme postupovat:
1. Příprava těsta: Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky můžete použít na jiný dort. K bílkům přidáme špetku soli a mixujeme, dokud nezačnou tvořit mírnou pěnu. Postupně přidáváme cukr a vanilkový cukr a pokračujeme v mixování, dokud nedosáhneme pevného a lesklého sněhu, který z nádoby nevypadne, pokud ji převrátíme.
2. Do sněhu z bílků přidáme kokosové lupínky a hladkou mouku a lehce promícháme.
3. Kulatou formu o průměru 28 cm vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Dobře jej vyrovnáme lžící a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu přibližně 10-15 minut, dokud okraje těsta jemně nezarudnou. Nepřepékáme ho, aby zůstalo křehké. Po upečení necháme těsto vychladnout v misce.
4. Příprava krému: Puding Crème Ole s karamelovou příchutí smícháme se šlehačkou a cukrem a mixujeme, dokud neztuhnou podle pokynů na obalu.
5. Sestavení dortu: Pokud má těsto nerovnosti po pečení, odstraníme je nožem, abychom získali rovný základ.
6. Na kokosové těsto naneseme silnou vrstvu karamelového krému a pečlivě ji vyrovnáme.
7. Na krém naneseme šlehačku a podle preference dort ozdobíme.
8. Dort necháme vychladnout v lednici asi 2-3 hodiny, nebo přes noc, poté odstraníme okraj dortové formy a můžeme jej krájet.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂