Dnes vám představíme jednoduchý recept na nepečený jablečný koláč, který se rozpouští v ústech. Tato delikátní kombinace chutí vařených jablíček, sušenek a smetanového krému vás přenese do ráje babiččiny kuchyně a potěší vaše chuťové buňky. Se šálkem skvělé kávy a hořkého čaje si budete připadat jako na obláčku.
Nepečený jablečný koláč za 30 minut
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Vařené jablíčka:
- 1,5 kg jablek
- 120 ml vody
- 2 balíčky citronové želé
Krém:
- 500 ml smetany 30-36%
- 4 lžíce moučkového cukru
- 2 balení šlehačky v prášku
Ostatní:
- 2 balíčky sušenek
Na zdobení a posypání:
- strouhaná mléčná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Jablíčka nastrouhejte do hrnce a přilijte vodu – zamíchejte, pak přisypejte citronové želé – dobře zamíchejte a vařte na mírném ohni.
2. Smetanu nalijte do mísy – vyšlehejte, dále nasypejte moučkový cukr a smetanu v prášku – pokračujte ve šlehání do středně tuhé konzistence.
3. Připravte si plech vyložený pečicím papírem o rozměrech 22 x 26 cm a naskládejte do něj sušenky pěkně vedle sebe.
4. Následně na ně rozprostřete uvařená jablíčka – postup zopakujte a nakonec na sušenky rozetřete vyšlehaný smetanový krém.
5. Na závěr ozdobte/posypejte strouhanou mléčnou čokoládou.
6. Nepečený jablečný koláč podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!