Francouzské brambory po našem – připravte si je se šunkou a sýrem

Představte si oblíbený francouzský recept pro brambory, ale s jednoduchým twistem, kterým jsou šunka a sýr. Tyto francouzské brambory po našem vás nadchnou svou chutí a snadnou přípravou. Dejte si naši verzi tohoto klasického jídla a užijte si skvělou kombinaci lahodného sýra, šunky a krémových brambor.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Francouzské brambory po našem - připravte si je se šunkou a sýrem
Zdroj: gustoase.net

Francouzské brambory se šunkou a sýrem

Co budeme potřebovat:
  • 4 velké bílé brambory
  • 500 ml mléka
  • 350 g šunky
  • 150 g smetany (12 % tuku)
  • 350 g nastrouhaného sýra
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 velké stroužky česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 svazek petrželky (volitelně)

Jak budeme postupovat:

1. Šunku nakrájejte na plátky nebo kostky podle vaší preference. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky, opláchněte a dejte vařit v mléce. Vařte asi 10 minut od okamžiku, kdy mléko začne vřít.

2. Po 10 minutách vypněte oheň a přidejte kukuřičný škrob, dobře promíchejte, přidejte smetanu pokojové teploty a 100 g nastrouhaného sýra. Dobře promíchejte všechny ingredience, poté přidejte nakrájenou šunku, sůl a pepř podle chuti a protlačený stroužek česneku. Pokud chcete, můžete použít i sušený česnek.

3. Směs dobře promíchejte a přendejte ji do olejem vymazaného pekáče. Na vrchol rozetřete zbývajících 250 g nastrouhaného sýra a dejte pekáč do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečte asi 30-35 minut, neb dokud není povrch krásně zlatě hnědý.

4. Po upečení vypněte troubu a nechte mírně vychladnout před podáváním. Volitelně můžete posypat nasekanou petrželkou, ale až po vypnutí trouby.

Francouzské brambory po našem - připravte si je se šunkou a sýrem
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně radosti z vaření!

Francouzské brambory po našem - připravte si je se šunkou a sýrem
Zdroj: gustoase.net