Aromatický čokoládový krém s rumem je dokonalým doplňkem vašich oblíbených dezertů. Jeho bohatá chuť čokolády se skvěle doplňuje s jemným nádechem rumu, což vytváří neodolatelnou kombinaci pro všechny milovníky sladkostí. Připravte se na nezapomenutelný zážitek, který tento krém přinese vašim dezertům.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový krém s rumem do dezertů
Co budeme potřebovat:
- 250 g hořké čokolády (75 % kakaa)
- 250 g mléčné čokolády
- 4 žloutky
- 60 ml rumu
- 400 ml šlehačky (s 30% tuku)
- 200 g másla (se 82% tuku)
- 60 ml rumového sirupu
- 1 lžička práškového cukru
Pro rumový sirup:
- 150 ml vody
- 2 vrchovaté lžíce cukru
- 1 skořicová tyčinka
- 3 kuličky pepře
- 50 ml rumu
Jak budeme postupovat:
1. Mléčnou čokoládu a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a přidáme 100 g másla. Rozpustíme je nad vodní lázni, mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí úplně. Poté odstavíme z ohně a do horké směsi přidáme 4 žloutky. Mícháme 1 minutu, dokud se směs nezjemní. Pak postupně přidáváme zbývající máslo při pokojové teplotě a mícháme, dokud se zcela nespojí. Postupně přilijeme 200 ml smetany na šlehání a rum, mícháme, dokud se směs neztuží, a poté ji dáme do lednice.
2. Příprava rumového sirupu: Do hrnce dáme 150 ml studené vody, cukr, skořicovou tyčinku, pepřové kuličky a vaříme přibližně 1 minutu, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme z ohně, přidáme rum a necháme sirup vychladnout.
3. V misce smícháme zbývajících 200 ml smetany na šlehání s lžičkou práškového cukru, dokud se směs nesevře do měkkého krému.
4. Vyndáme čokoládový krém z lednice, šleháme ho přibližně 1 minutu, a postupně přidáváme šlehačku.
5. Mícháme opatrně, a nakonec přidáme 60 ml vychlazeného rumového sirupu a důkladně promícháme.
6. Výsledkem bude silně aromatický krém, ideální pro plnění dortů.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂