Aromatický čokoládový krém s rumem – jako stvořený do dezertů

Aromatický čokoládový krém s rumem je dokonalým doplňkem vašich oblíbených dezertů. Jeho bohatá chuť čokolády se skvěle doplňuje s jemným nádechem rumu, což vytváří neodolatelnou kombinaci pro všechny milovníky sladkostí. Připravte se na nezapomenutelný zážitek, který tento krém přinese vašim dezertům.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Aromatický čokoládový krém s rumem - jako stvořený do dezertů
Zdroj: gustoase.net

Čokoládový krém s rumem do dezertů

Co budeme potřebovat:

  • 250 g hořké čokolády (75 % kakaa)
  • 250 g mléčné čokolády
  • 4 žloutky
  • 60 ml rumu
  • 400 ml šlehačky (s 30% tuku)
  • 200 g másla (se 82% tuku)
  • 60 ml rumového sirupu
  • 1 lžička práškového cukru

Pro rumový sirup:

  • 150 ml vody
  • 2 vrchovaté lžíce cukru
  • 1 skořicová tyčinka
  • 3 kuličky pepře
  • 50 ml rumu

Jak budeme postupovat:

1. Mléčnou čokoládu a hořkou čokoládu rozlámeme na kousky a přidáme 100 g másla. Rozpustíme je nad vodní lázni, mícháme do té doby, dokud se čokoláda nerozpustí úplně. Poté odstavíme z ohně a do horké směsi přidáme 4 žloutky. Mícháme 1 minutu, dokud se směs nezjemní. Pak postupně přidáváme zbývající máslo při pokojové teplotě a mícháme, dokud se zcela nespojí. Postupně přilijeme 200 ml smetany na šlehání a rum, mícháme, dokud se směs neztuží, a poté ji dáme do lednice.

2. Příprava rumového sirupu: Do hrnce dáme 150 ml studené vody, cukr, skořicovou tyčinku, pepřové kuličky a vaříme přibližně 1 minutu, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavíme z ohně, přidáme rum a necháme sirup vychladnout.

3. V misce smícháme zbývajících 200 ml smetany na šlehání s lžičkou práškového cukru, dokud se směs nesevře do měkkého krému.

4. Vyndáme čokoládový krém z lednice, šleháme ho přibližně 1 minutu, a postupně přidáváme šlehačku.

5. Mícháme opatrně, a nakonec přidáme 60 ml vychlazeného rumového sirupu a důkladně promícháme.

Aromatický čokoládový krém s rumem - jako stvořený do dezertů
Zdroj: gustoase.net

6. Výsledkem bude silně aromatický krém, ideální pro plnění dortů.

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Aromatický čokoládový krém s rumem - jako stvořený do dezertů
Zdroj: gustoase.net