Máte chuť na něco domácího, tradičního a skvěle chutnajícího? Vyzkoušejte tyto kynuté koláčky, které můžete plnit tvarohem, mákem, švestkami nebo čímkoli dalším podle své chuti. Jsou měkké, voňavé a připomínají tradiční domácí pečení.
Ingredience:
Těsto:
- 70 g krupicového cukru
- 500 g polohrubé mouky
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový cukr
- Špetka soli
- 100 g rozpuštěného másla
- 2 žloutky
- Kostka droždí
Náplň (tvarohová):
- 500 g měkkého tvarohu
- 2 vejce
- 120 g moučkového cukru
- (Alternativní náplně: mák, švestky atd.)
Příprava:
1) Příprava kvásku: Rozdrobte kostku droždí do části mléka, přidejte trochu mouky a nechte vzejít.
2) Příprava těsta: Do mísy nasypeme zbylou mouku, krupicový a vanilkový cukr, sůl, přidáme rozpuštěné a zchladlé máslo, kvásek a postupně přiléváme zbylé mléko. Zpracujeme hladké těsto a necháme ho kynout na teplém místě.
3) Příprava tvarohové náplně: Smíchejte měkký tvaroh, vejce a moučkový cukr. Pokud preferujete jiné náplně, můžete použít mák, švestky nebo cokoli dalšího podle své chuti.
4) Tvoření koláčků: Když těsto vykyne, rozdělte je na menší části, vyválejte a naplňte připravenou náplní. Sbalte na koláčky a nechte ještě chvíli kynout.
5) Pečení: Pečte koláčky v předem vyhřáté troubě dozlatova.
Závěr:
Ať už se rozhodnete pro tradiční tvarohovou náplň nebo experimentujete s ovocem či mákem, tito koláčky budou vždy skvělou volbou pro sladkou chvilku.