Kynuté koláčky s tvarohem

Máte chuť na něco domácího, tradičního a skvěle chutnajícího? Vyzkoušejte tyto kynuté koláčky, které můžete plnit tvarohem, mákem, švestkami nebo čímkoli dalším podle své chuti. Jsou měkké, voňavé a připomínají tradiční domácí pečení.

Zdroj: Iveta Šporerová

Ingredience:

Těsto:

  • 70 g krupicového cukru
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • Špetka soli
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • Kostka droždí

Náplň (tvarohová):

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 2 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • (Alternativní náplně: mák, švestky atd.)

Příprava:

1) Příprava kvásku: Rozdrobte kostku droždí do části mléka, přidejte trochu mouky a nechte vzejít.

2) Příprava těsta: Do mísy nasypeme zbylou mouku, krupicový a vanilkový cukr, sůl, přidáme rozpuštěné a zchladlé máslo, kvásek a postupně přiléváme zbylé mléko. Zpracujeme hladké těsto a necháme ho kynout na teplém místě.

3) Příprava tvarohové náplně: Smíchejte měkký tvaroh, vejce a moučkový cukr. Pokud preferujete jiné náplně, můžete použít mák, švestky nebo cokoli dalšího podle své chuti.

4) Tvoření koláčků: Když těsto vykyne, rozdělte je na menší části, vyválejte a naplňte připravenou náplní. Sbalte na koláčky a nechte ještě chvíli kynout.

5) Pečení: Pečte koláčky v předem vyhřáté troubě dozlatova.

Závěr:

Ať už se rozhodnete pro tradiční tvarohovou náplň nebo experimentujete s ovocem či mákem, tito koláčky budou vždy skvělou volbou pro sladkou chvilku.