Jablečná žemlovka s vanilkovým pudinkem, kterou zvládne připravit každý

Tento recept na jablečnou žemlovku s pudinkem je vynikající variací na klasickou žemlovku. Na rozdíl od tradičního receptu s tvarohem tato verze nabízí bohatou chuť jablíček a pudinku.

Zdroj: Jana Jančíková

Ingredience:

  • 10 rohlíků
  • Jablka (množství dle chuti)
  • 750 ml mléka pro namáčení rohlíků
  • Krystalový cukr
  • Skořicový cukr
  • 2 vajíčka
  • Rozinky v rumu
  • 3 sáčky vanilkového pudinku
  • 1 l mléka pro pudink
  • Máslo a strouhanka na vysypání plechu

Postup:

Příprava plechu:

  1. Plech hodně vymažte máslem a vysypte strouhankou.

Příprava jablíčkové náplně:

  1. Nastrouhejte jablka na hrubém struhadle.
  2. Promíchejte s trochou skořicového cukru a vanilkového pudinku (zhruba půl sáčku).

Příprava pudinkové náplně:

  1. Uvařte pudink podle návodu na obalu z 1 litru mléka a 3 sáčků vanilkového pudinku.

Příprava mléčné směsi:

  1. V míse rozmíchejte 750 ml mléka, vajíčka a cukr krystal.

Skládání žemlovky:

  1. Nakrájené rohlíky namáčejte v připravené mléčné směsi.
  2. Položte namočené rohlíky na dno plechu.
  3. Na rohlíky nanesete vrstvu jablečnou náplň, posypte rozinkami a skořicí.
  4. Vlijte vrstvu pudinku.
  5. Opakujte postup a zakončete vrstvou namočených rohlíků.

Pečení:

  1. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.

Poznámky:

Po vychladnutí žemlovka chutná jako výborná jablečná buchta. Doporučuji k vyzkoušení!

Doporučené články: