Tento recept na jablečnou žemlovku s pudinkem je vynikající variací na klasickou žemlovku. Na rozdíl od tradičního receptu s tvarohem tato verze nabízí bohatou chuť jablíček a pudinku.
Ingredience:
- 10 rohlíků
- Jablka (množství dle chuti)
- 750 ml mléka pro namáčení rohlíků
- Krystalový cukr
- Skořicový cukr
- 2 vajíčka
- Rozinky v rumu
- 3 sáčky vanilkového pudinku
- 1 l mléka pro pudink
- Máslo a strouhanka na vysypání plechu
Postup:
Příprava plechu:
- Plech hodně vymažte máslem a vysypte strouhankou.
Příprava jablíčkové náplně:
- Nastrouhejte jablka na hrubém struhadle.
- Promíchejte s trochou skořicového cukru a vanilkového pudinku (zhruba půl sáčku).
Příprava pudinkové náplně:
- Uvařte pudink podle návodu na obalu z 1 litru mléka a 3 sáčků vanilkového pudinku.
Příprava mléčné směsi:
- V míse rozmíchejte 750 ml mléka, vajíčka a cukr krystal.
Skládání žemlovky:
- Nakrájené rohlíky namáčejte v připravené mléčné směsi.
- Položte namočené rohlíky na dno plechu.
- Na rohlíky nanesete vrstvu jablečnou náplň, posypte rozinkami a skořicí.
- Vlijte vrstvu pudinku.
- Opakujte postup a zakončete vrstvou namočených rohlíků.
Pečení:
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut.
Poznámky:
Po vychladnutí žemlovka chutná jako výborná jablečná buchta. Doporučuji k vyzkoušení!
Doporučené články:
- Úžasné jablečné rohlíky jako od babičky
- Pečená jablka obalená v listovém těstě s čokoládovou náplní
- Chutné sušenky naplněné jablkami