Vítejte u receptu na neodolatelný dort Pavlova s mascarpone a jahodami! Tato lahodná kombinace křehkého korpusu, krémového mascarpone a osvěžujících jahod vás rozhodně dostane. Připravte se na chuťovou explozi a lahodný zážitek z každého sousta.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dort Pavlova s mascarpone a jahodami
Co budeme potřebovat:
- 5 ks bílky
- 200 g cukr
- 1 sáček vanilkový cukr
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžíce kukuřičný škrob
- 200 g šlehačka
- 250 g mascarpone
- 300 g jahody
- sůl
Jak budeme postupovat:
1. Příprava vaječných bílků: Začněte tím, že bílky pokojové teploty mícháme se špetkou soli, dokud se nezpění.
2. Přidání cukru: Postupně přidávejte obyčejný cukr a vanilkový cukr a šlehejte dál, dokud se cukr nerozpustí a nezískáte bílou a lesklou pěnu. Tento proces může trvat asi 15 minut.
3. Přidání kukuřičného škrobu a citronové šťávy: Přidejte kukuřičný škrob a citronovou šťávu a šlehejte další minutu. Kukuřičný škrob pomůže spojit pusinkové těsto (korpus) a nezůstane příliš křehký po upečení.
4. Příprava k pečení: Položte vrstvu pečicího papíru na plech o průměru 24 cm, nalijte pusinkové těsto, vytvořte lžící důlek uprostřed a pečte při 120 stupních po dobu 60 minut.
5. Ochlaďte korpus: Po 60 minutách vypněte troubu a nechte korpus zcela vychladnout s lehce otevřenými dvířky.
6. Příprava krému: Šlehejte šlehačku, dokud se nezpevní, a pak přidejte mascarpone a šlehejte na nízké rychlosti.
7. Sestavení dortu: Vrch pusinkového korpusu opatrně položte na talíř, naplňte krémem z mascarpone a šlehačky a poté ozdobte jahodami nakrájenými na menší kousky.
8. Nyní je dort Pavlova s mascarpone a jahodami připraven k ochutnání!
Dobrou chuť a hodně úspěchů při vaření!