Plněná vajíčka nemusí být jen běžnou součástí rodinných obědů, mohou se proměnit v opravdu slavnostní a originální lahůdku! S naším receptem objevíte, jak snadné a zábavné může být vytvářet nejen chutné, ale i vizuálně atraktivní pokrmy, které zaujmou na první pohled.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plněná vajíčka
Co budeme potřebovat:
- 4 vařená vejce
- jedno syrové vejce
- jedna konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- jedna vrchovatá lžíce majonézy (nebo podle chuti)
- 3 lžíce strouhanky
- 2 lžíce mouky
- ½ lžičky sladké papriky
- ½ lžičky mleté kurkumy
- 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- jarní cibulka – podle chuti
- čerstvý kopr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Překrojte vařená vejce podélně na poloviny. Opatrně oddělte bílky od žloutků.
2. Do hluboké mísy dejte žloutky a rozmačkejte je vidličkou. Přidejte tuňáka (odděleného od tekutiny z konzervy), nasekané bylinky, majonézu a sůl, mletý černý pepř podle chuti. Dobře promíchejte.
3. Rozšlehejte syrové vejce dohladka.
4. Do samostatných misek dejte mouku a strouhanku. Strouhanku smíchejte se sladkou paprikou a mletou kurkumou.
5. Každou polovinu vařeného bílku ponořte do rozšlehaného vejce. Poté je obalte v mouce a znovu ponořte do vejce. Nakonec je obalte ve strouhance.
6. Stejným způsobem postupujte se všemi polovinami bílků.
7. Poté je smažte ve vyhřátém oleji na mírně vysokém ohni z obou stran, dokud nebudou krásně zlatavé.
8. Přeneste je na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se odstranil přebytečný olej. Nechte je zcela vychladnout.
9. Naplňte bílky tuňákovou směsí. Uložte je na talíř.
10. Podávejte s radostí!
Přejeme vám dobrou chuť v kruhu vašich blízkých!