Pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou

Pařížské rohlíčky jsou tradiční cukrovím, které v mnoha domácnostech nesmí chybět, zejména během svátků. S čokoládovou polevou se stávají opravdovým lahůdkovým zážitkem, kterým zkrášlíte jakýkoliv slavnostní stůl.

Zdroj: Jana Spurná

Ingredience:

Pro těsto:

  • 20 dkg cukru moučka
  • 18 dkg ořechů
  • 6 dkg strouhanky
  • 1 lžíce hrubé mouky
  • 2 vejce

Pro čokoládový krém:

  • 3 vejce
  • 220 g moučkového cukru
  • 1 čokoláda na vaření
  • 250 g másla

Postup:

1) Těsto: V míse smíchejte cukr moučka, ořechy, strouhanku, hrubou mouku a vejce. Důkladně promíchejte a vytvarujte z těsta rohlíčky.

2) Rohlíčky pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C, dokud nejsou zlatavé.

3) Čokoládový krém: Vejce a moučkový cukr ušleháme nad parou do zhoustnutí. Přidejte rozměklou čokoládu a nechejte vychladit. Po vychladnutí zašleháme máslo.

4) Hotový krém můžete buď použít k potření jednotlivých rohlíčků, nebo můžete slepit dva rohlíčky spolu.

Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství

Závěrem:

Pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou představují klasiku, která nikdy nezklame. Jednoduchá příprava, lahodná chuť a krásný vzhled z nich dělají ideální zákusek nejen pro svátky, ale i pro každodenní potěšení. Vyzkoušejte tento recept a přeneste kousek “Paříže” přímo k sobě domů!