Pařížské rohlíčky jsou tradiční cukrovím, které v mnoha domácnostech nesmí chybět, zejména během svátků. S čokoládovou polevou se stávají opravdovým lahůdkovým zážitkem, kterým zkrášlíte jakýkoliv slavnostní stůl.

Ingredience:
Pro těsto:
- 20 dkg cukru moučka
- 18 dkg ořechů
- 6 dkg strouhanky
- 1 lžíce hrubé mouky
- 2 vejce
Pro čokoládový krém:
- 3 vejce
- 220 g moučkového cukru
- 1 čokoláda na vaření
- 250 g másla
Postup:
1) Těsto: V míse smíchejte cukr moučka, ořechy, strouhanku, hrubou mouku a vejce. Důkladně promíchejte a vytvarujte z těsta rohlíčky.
2) Rohlíčky pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C, dokud nejsou zlatavé.
3) Čokoládový krém: Vejce a moučkový cukr ušleháme nad parou do zhoustnutí. Přidejte rozměklou čokoládu a nechejte vychladit. Po vychladnutí zašleháme máslo.
4) Hotový krém můžete buď použít k potření jednotlivých rohlíčků, nebo můžete slepit dva rohlíčky spolu.
Vanilkové rohlíčky podle prababiččiny receptury: Vraťte se v čase k nejlepším chvílím svého dětství
Závěrem:
Pařížské rohlíčky s čokoládovou polevou představují klasiku, která nikdy nezklame. Jednoduchá příprava, lahodná chuť a krásný vzhled z nich dělají ideální zákusek nejen pro svátky, ale i pro každodenní potěšení. Vyzkoušejte tento recept a přeneste kousek “Paříže” přímo k sobě domů!