Skořicový jablečný koláč, který skvěle doplní odpolední kávu

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na skořicový jablečný koláče, je tím pravým. Chutná jablečná pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin. Se šálkem skvělé odpolední lahodné kávy si budete připadat jako na obláčku.

Skořicový jablečný koláč, který skvěle doplní odpolední kávu
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Skořicový jablečný koláč

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Těsto:

  • 500 g pšeničné mouky – (dortová mouka a krupicová mouka)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g másla
  • 120 g sádla
  • 1 vejce
  • 3 žloutky

Jablečná náplň:

  • 1,3-1,5 kg jablek
  • 3-4 lžíce cukru
  • 3 lžíce pšeničné mouky
  • 6 lžic krupice
  • 1 lžička skořice

Jak budeme postupovat:

1. Mouku s práškem do pečiva a moučkovým cukrem prosejte do mísy, pak přidejte máslo a sádlo – vytvarujte kouli a do jejího vnitřku přidejte rozklepnuté vejce a žloutky – vypracujte hladké těsto, které poté rozdělte na 2 části, zabalte do fólie a uložte do lednice (alespoň na 40 minut).

2. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky, poté je posypejte cukrem, pšeničnou moukou a krupicí, pak přisypejte skořici – promíchejte a nechejte 20-30 minut odležet.

3. Jednu část vychladlého těsta položte na dno plechu vyloženého pergamenovým papírem. Těsto propíchejte vidličkou a posypejte 2-3 lžícemi krupice a poté rozložte jablečnou náplň. Na ně rozprostřete zbývající část vychladlého těsta (můžete ho také rozválet, nakrájet proužky a vytvořit mřížku).

4. Pečte v předehřáté troubě 45-50 minut při 180 °C.

5. Po upečení ho podávejte s láskou , velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!