Vítejte v říši pudinkovo-tvarohových koláčů, jejichž příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Sušenkový základ obohacený jemným pudinkovo-tvarohovým krémem s kousky švestek. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele a rodinu, sladkou tečku v podobě chutného koláče se švestky ocení všichni.
Pudinkový tvarohový koláč se švestkami
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Pudink s tvarohem:
- 2 sáčky smetanového pudinku, bez cukru
- 300 ml mléka
- 1 hrnek jemného cukru/ 2 lžíce cukru
- 1 kg tvarohu – pokojové teploty
- 1 lžíce bramborové mouky
- 5 vajec
- 1 lžička vanilkového extraktu
Základ:
- 100-110 g másla
- 1/2 lžičky skořice
- 250 g holandských sušenek
Ostatní:
- 500-600 g švestek
Jak budeme postupovat:
1. Pudink: V míse smíchejte jedno balení pudinku s 1/2 šálku mléka, pak zbylé mléko přiveďte k varu se 2 lžícemi cukru. Tenkým proudem přilévejte pudinkovou směs – za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Po uvaření odstavte a nechejte vychladnout.
2. Sušenky rozemelte v mlýnku, pak k nim přilijte rozpuštěné, vychladlé máslo a přisypejte skořicí – promíchejte.
3. Následně základ rozprostřete na dno plechu vyloženého pečicím papírem o rozměre 21 x 32 cm a zarovnejte lžící.
4. Vychladlý pudink přendejte do mísy mixéru – krátce promíchejte. Poté mixér vypněte a přidejte zbývající ingredience: tvaroh – pokojové teploty, pudinkový prášek, bramborovou mouku, vejce, extrakt a cukr – mixujte, dokud se nespojí a vytvořenou tvarohovou směs nalijte na sušenkový základ.
5. Švestky rozkrojte napůl a vyjměte pecku. Pokud jsou švestky velké, můžete je nakrájet na menší kousky a naaranžujte je na tvarohový koláč.
6. Pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 °C a potom snižte na 160 °C.
7. Po upečení nechejte vychladnout ve vypnuté troubě mírně pootevřené.
8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!