Pudinkový tvarohový koláč se švestkami

Vítejte v říši pudinkovo-tvarohových koláčů, jejichž příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Sušenkový základ obohacený jemným pudinkovo-tvarohovým krémem s kousky švestek. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele a rodinu, sladkou tečku v podobě chutného koláče se švestky ocení všichni.

Pudinkový tvarohový koláč se švestkami
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Pudinkový tvarohový koláč se švestkami

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Pudink s tvarohem:

  • 2 sáčky smetanového pudinku, bez cukru
  • 300 ml mléka
  • 1 hrnek jemného cukru/ 2 lžíce cukru
  • 1 kg tvarohu – pokojové teploty
  • 1 lžíce bramborové mouky
  • 5 vajec
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Základ:

  • 100-110 g másla
  • 1/2 lžičky skořice
  • 250 g holandských sušenek

Ostatní:

  • 500-600 g švestek

Jak budeme postupovat:

1. Pudink: V míse smíchejte jedno balení pudinku s 1/2 šálku mléka, pak zbylé mléko přiveďte k varu se 2 lžícemi cukru. Tenkým proudem přilévejte pudinkovou směs – za stálého míchání vařte, dokud nezhoustne. Po uvaření odstavte a nechejte vychladnout.

2. Sušenky rozemelte v mlýnku, pak k nim přilijte rozpuštěné, vychladlé máslo a přisypejte skořicí – promíchejte.

3. Následně základ rozprostřete na dno plechu vyloženého pečicím papírem o rozměre 21 x 32 cm a zarovnejte lžící.

4. Vychladlý pudink přendejte do mísy mixéru – krátce promíchejte. Poté mixér vypněte a přidejte zbývající ingredience: tvaroh – pokojové teploty, pudinkový prášek, bramborovou mouku, vejce, extrakt a cukr – mixujte, dokud se nespojí a vytvořenou tvarohovou směs nalijte na sušenkový základ.

5. Švestky rozkrojte napůl a vyjměte pecku. Pokud jsou švestky velké, můžete je nakrájet na menší kousky a naaranžujte je na tvarohový koláč.

6. Pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 °C a potom snižte na 160 °C.

7. Po upečení nechejte vychladnout ve vypnuté troubě mírně pootevřené.

8. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!