Třívrstvý piškotový dort s jahodovo-tvarohovou náplní je výjimečným dezertem, který okouzlí vaše chuťové pohárky. S jemnými piškotovými vrstvami a svěží jahodovo-tvarohovou náplní je ideálním doplňkem pro jakoukoli příležitost. Připravte se na chuťový zážitek, který si budete pamatovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třívrstvý piškotový dort s jahodovo-tvarohovou náplní
Co budeme potřebovat:
- 6 vajec
- 1 šálek hladké mouky
- 2 šálky cukru
- 680 gramů jahod (čerstvé, omyté)
- 2 balení tvarohu (2x 225 gramů, necháme změknout při pokojové teplotě)
- 1 šálek tučné smetany
- čokoláda (na zdobení dortu)
- 6 jahod (na zdobení dortu)
Jak budeme postupovat:
1. Ve velké míse s pomocí elektrického mixéru šlehejte vajíčka a 1 šálek cukru na vysoké rychlosti asi 10-13 minut (směs by měla zhruba zdvojnásobit svůj objem).
2. Předehřejte troubu na 175 °C.
3. Opatrně a postupně přidávejte mouku, aby se těsto neslepilo a nepřišlo o objem.
4. Přeneste těsto do dortové formy. Pečte asi 25-30 minut, dokud vrch není zlatý a špejle vložená do středu dortu nevyjde suchá.
5. Nechte dort vychladnout. Špachtlí uvolněte boky dortu a vyjměte z plechu.
6. Dlouhým nožem rozřízněte dort na 3 horizontální vrstvy.
7. V mixéru smíchejte jahody a 1/4 šálku cukru a mixujte, dokud nevznikne hladká směs.
8. Ve velké míse smíchejte tvaroh a 3/4 šálku cukru. Použijte elektrický mixér a šlehejte směs dohladka, poté pomalu přidejte tučnou smetanu a šlehejte, dokud nevznikne nadýchaná směs.
9. Spodní vrstvu položte řeznou stranou nahoru na servírovací talíř. Natřete na něj 1/2 jahodové nádivky.
10. Střední vrstvu natřete tenkou vrstvou krémové nádivky. Položte ji na první vrstvu krémovou stranou dolů, takže jahody a smetana jsou vedle sebe.
11. Rozetřete zbylou jahodovou náplň na vrchol střední vrstvy.
12. Spodní část poslední vrstvy natřete krémovou nádivkou a položte ji na střední vrstvu.
13. Zbytek smetanové náplně použijte jako polevu na vrch a na boky dortu.
14. Dort ozdobte jahodami a čokoládou.
15. Nechte dort minimálně 1 hodinu vychladnout před podáváním.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂